2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Se cukor, se liszt, se tej: pilóta keksz házilagForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-05-05 12:49:25
Van aki pizzát vagy pitét eszik, de biztosan nem tudja, milyen finom a házi készítésû pilóta keksz. Az üzletben vásárolhatóak a nyomába sem jöhetnek.

A házi változatot is lehet úgy enni, mint az eredetit. .. Egy határozott, óramutató járásával megegyezõ irányú (ellentétesen nem szabad csinálni semmit, még levest kavarni sem!) csavaró mozdulat a felsõ kekszen, majd miután azt elpusztítottad, megeszed a tölteléket, végül a az alsó kekszet. Sütésre fel!
Pilóta keksz (cukor-, liszt- és tejmentes) készítése

Hozzávalók a tésztához (20 darab kekszhez)

0 dkg mandulaliszt, 5 dkg gesztenyeliszt (ha ez nincs, akkor lehet kókuszliszt, darált dió, vagy mandulaliszt), 1 tojás, 5 dkg kókuszzsír, 2 dkg kakaópor, 10 dkg eritrit (természetes édesítõszer),1 rúd vanília kikapart belseje

Hozzávalók a csokis krémhez

2 dl kókusztejszín, 4-5 dkg kakaópor, 2 dkg darált törökmogyoró (elhagyható, ha éppen nincs otthon), 2 dkg eritrit

Elkészítése

A sütõt 150 fokra elõmelegítjük. A kókuszzsírt felolvasztjuk. A liszteket, az eritritet egy tálba öntjük, hozzácsorgatjuk a kókuszzsírt és a tojást. Gyors mozdulatokkal összekeverjük. Miután a tészta összeállt, elfelezzük. Az egyik fele a tálban marad, és hozzászitáljuk a kakaóport. Összegyúrjuk.

Én úgy szoktam kinyújtani az ilyen tésztákat, hogy letépek egy nagyobb darab sütõpapírt, az egyik felére teszem a tésztát, és a papír másik felét ráhajtom. Próbáljuk lehetõleg egyforma vastagságúra kinyújtani, hogy egyformán süljenek. 5,5 cm-es átmérõjû formával kiszaggatjuk (én egy decis boros poharat használtam), sütõpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 10-12 perc alatt megsütjük a köröcskéket. Ha vékonyak, akkor 10 perc elég lesz, ne száradjanak ki. Ugyanezt eljátsszuk a másik színû tésztával is.

Amíg a kekszek sülnek, elkészítjük a csokis krémet. A kókusztejszínt a kakaóporral, a mogyoróval és az eritrittel csomómentesre keverjük, és sûrûre fõzzük. Megvárjuk, amíg kihûlnek, majd összeállítjuk a pilótákat. (Vagy nem ezek a pilóták? Ha nem maguk a kekszek, akkor kik vagy mik?) Ne sajnáljuk a tölteléket, nincs is annál rosszabb, mint mikor a kekszbõl a lényeg hiányzik.

Megvárjuk, amíg a krém megdermed, majd megesszük. Szerintem érdemes várni egy éjszakát, hogy a csokitól a keksz kicsit puhuljon, de ha most rögtön kell, akkor most rögtön is finom.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!