2024. május 16. Csütörtök, Mózes, Botond.
 
Nagyszabású, a túrázást segítõ fejlesztés MagyarországonForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-05-05 14:20:48
A kormány által elkülönített csaknem kétmilliárd forintból legkevesebb 30 turistaház újul meg, és az állami erdõgazdaságok is több milliárd forintot költenek fejlesztésre. Az utóbbi években egyre többen fordulnak a természetjárás felé, az erdõk látogatottsága pedig a balatoni régió népszerûségével vetekszik.

Jelentõsen fejlesztik a hazai túrázási lehetõségeket a következõ egy-másfél évben. Hasonlóra az elmúlt száz évben nem volt példa, mondta a Magyar Természetjárók Szövetségének igazgatója. A kormány által elkülönített csaknem kétmilliárd forintból például harminc turistaház újul meg. Mindez azért is fontos, mert egyre többen választják a természetjárást, az erdei sétákat.

Még tavaly júliusban kötött együttmûködési megállapodást a kormány és a Magyar Természetjárók Szövetsége. Orbán Viktor miniszterelnök akkor jelezte: szükség van a kispénzû magyar családok hazai kikapcsolódását segítõ turistaházakra.

Az elsõ felújított turistaházat, a Som-hegyit októberben adták át. A beruházás 70 millió forintba került. Azóta teljesen megújult például a Pénzásási Kulcsosház is, amelyben így már 40 túrázó is megszállhat. Legközelebb a Szentendréhez közeli Lajos-forrásnál újul meg a turistaház. A kormány döntésének értelmében a következõ egy-másfél évben legkevesebb harminc hasonló beruházás valósul meg 1,8 milliárd forintból.

A Magyar Természetjárók Szövetségének elnöke azt mondja: ilyen színvonalú fejlesztés száz éve nem volt ezen a területen, a befektetés pedig bõven megtérül. Gyõri Tamás József, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója szerint egy ilyen nagyszabású fejlesztésnek sokféle vonzata van, gazdasági és belföldi turisztikai értéke is.

A Pilisi Parkerdõ szóvivõje szerint azért is fontosak ezek a beruházások, mert ismét egyre többen fordulnak a természetjárás felé. Lomniczi Gergely, a Pilis Parkerdõ Zrt. szóvivõje azt mondta az ország egyik legnagyobb turisztikai attrakciója maga az ország erdõ állománya, hiszen csak a Balaton-régiónak a látogatottsága mérhetõ a magyar erdõk látogatottságához. A kormány által biztosított összeg mellett egyébként az állami erdõgazdaságok több mint 4 milliárd forintot fordítanak turisztikai fejlesztésekre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!