2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Közúti ellenõrzések lesznek a vasúti átjáróknál keddenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-06 11:38:39
Ellenõrzéseket végez a MÁV Zrt. és a rendõrség május 6-án, kedden országszerte több mint 30 helyszínen, közutakon és vasúti átjáróknál, hogy felhívja a közlekedõk figyelmét a vasúti átjárókon való áthaladás szabályaira – közölte a vasúttársaság hétfõn az MTI-vel.

A vasúti átjáróknál a gépjármûvek sebességét rendõrségi radarokkal fogják mérni. A vasúti szakemberek ugyanakkor ellenõrzik a fénysorompók, csapórudak, útburkolati jelek állapotát és láthatóságát. Emellett szórólapokkal tájékoztatják a közúton közlekedõket a balesetek elkerülése érdekében – ismertette a MÁV Zrt., amely közzétette az ellenõrzési pontok listáját is.

Az országos ellenõrzés napját a “Stop a baleseteknek az útátjáróban!” nevû Nemzetközi Útjárós Biztonsági kampány keretében tartják, amelyhez a MÁV Zrt., a rendõrséggel közösen az idén is csatlakozott. A kampányt 2009 óta rendezik meg, célja a tragikus kimenetelû vasúti átjárós balesetek megelõzése.

A MÁV Zrt. közleményében emlékeztet arra, hogy Magyarországon évente mintegy 40 súlyos baleset történik vasúti átjáróban, közülük 20 halállal végzõdik. A balesetek 99 százalékáért pedig a közúti közlekedésben résztvevõk figyelmetlensége, szabálytalansága a felelõs – hívták fel a figyelmet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!