2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Ha sokan nem lépnek, ezt a pénzt visszakaphatja a munkáltatójukForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-05-08 10:43:30
A Széchenyi Pihenõkártyákra (SZÉP-kártya) 2012-ben utalt összegeket legkésõbb 2014. május 31-éig lehet elkölteni - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A felhasználatlan összeget a határidõ lejárta után a kibocsátó bankok visszautalják a munkáltatóknak, vagyis azok elvesznek a kártyabirtokosok számára. A minisztérium adatai szerint a hosszú hétvégén bekövetkezett csökkenés ellenére még mindig 2,7 milliárd forintnyi elköltetlen juttatás áll a kártyákon.

A minisztérium azt javasolja a kártyatulajdonosoknak, hogy a maradvány összegeket a lejártuk elõtt, még a következõ hetekben használják fel. A kártyákat kibocsátó bankok elektronikus SZÉP-kártya felületükön vagy telefonos ügyfélszolgálatukon állnak rendelkezésre további információkkal.

A felhasználást bõvített lehetõségek - ajándékutalvány vásárlása, szálláshely fizetése bármelyik alszámláról, elõlegfizetés - könnyíthetik.

Több száz millió forintot költöttek a két hosszú hétvégén

A hosszú hétvégék jelentõsen felpörgették a SZÉP-kártyás felhasználásokat. Az OTP SZÉP-kártya birtokosai a május elsejei hosszú hétvégén több mint 250 millió forintnyi olyan juttatást használtak fel, melynek május 31-én lejárt volna az érvényessége. A két tavaszi hosszú hétvége alatt pedig összesen 370 millió forintnyi 2012-es feltöltést költöttek el. Az OTP SZÉP-kártyákra 2012-ben feltöltött 53 milliárd forintnyi juttatás mintegy 97 százalékát már elköltötték a kártyabirtokosok.

Az MKB SZÉP-kártyákra 2012-ben 10,3 milliárd forintot utaltak át a munkáltatók, ebbõl 391 millió nincs még elköltve, a feltöltött összeg 3,8 százaléka. A húsvéti ünnep három napján 107 millió, május elsõ hétvégéjén 183 millió forintot használtak fel a kártyabirtokosok, amúgy egy átlagos napon 25 milliót költenek az MKB SZÉP-kártyával.

A K&H SZÉP-kártyákon a húsvétot és a májusi hosszú hétvégét követõen 14 százalékkal csökkent a lejáró egyenleg a húsvétot megelõzõhöz képest. A májusban lejáró egyenleg jelenleg 280 millió forint, ennek közel 40 százaléka a szállás alszámlán, a további 30-30 százalék pedig a vendéglátás és szabadidõ alszámlákon található.

A 2012-ben a SZÉP-kártyákra utalt összegeket legkésõbb 2014. május 31-ig lehet elkölteni. A felhasználatlan összeget a határidõ lejárta után a kibocsátó bankok visszautalják a munkáltatóknak, vagyis azok elvesznek a kártyabirtokosok számára.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!