2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Angol érettségi: a fõvárosi kormányhivatal panaszokat vizsgálForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-05-16 10:17:28
Budapest Fõváros Kormányhivatala vizsgálja az angol emelt szintû érettségi technikai jellegû problémáival kapcsolatos, idõben beérkezett beadványokat, de a feladatlapok és a hanghordozók szakmai minõségének vizsgálata nem feladata.

A kormányhivatal csütörtökön az MTI-vel közölte: a múlt csütörtöki emelt szintû angol írásbeli érettségivel kapcsolatban határidõn belül és azon kívül is érkeztek észrevételek. Kiemelte egyúttal, hogy ha az észrevétel nem a vizsgaszervezés technikai részére vonatkozik, hanem az érettségi-feladatlapok és hanghordozók szakmai minõségére, annak kivizsgálása nem a kormányhivatal feladat- és hatáskörébe tartozik.

Az Eduline oktatási portál a múlt pénteken írt arról, hogy az elõzõ napi angol érettségi után többen jogi lépéseket tennének a hangfelvétel rossz minõsége miatt, mert szerintük a beszélõket nem lehetett érteni. Az Oktatási Hivatal (OH) azt közölte, hogy az angol nyelvi emelt szintû érettségi hanganyaga minden tekintetben megfelelt a vizsgaleírás elõírásainak. Az ügyben e hét keddjén a köznevelési államtitkárság is megszólalt, közölve: az angol nyelvi érettségi ügyében nem tart sem szükségesnek, sem lehetségesnek rendkívüli intézkedést.

A kormányhivatal közlése szerint az érettségi vizsgaszabályzatának kiadásáról szóló kormányrendelet értelmében az írásbeli vizsgára vonatkozó vizsgaszervezési technikai jellegû észrevételeket az írásbeli vizsga lezárását követõ 2 órán belül az írásbeli vizsga helyszínén nyújthatja be a vizsgázó a kormányhivatalnak címezve. A vizsgálati eredményt a kormányhivatal a vizsgabizottságot mûködtetõ intézmény igazgatójának küldi meg. A vizsgabizottságot mûködtetõ intézmény igazgatója a kormányhivatal vizsgálatának eredményérõl és a további intézkedés szükségességérõl írásban értesíti a vizsgabizottságot.

Azon észrevételek esetében, amelyek a vizsga napjának megfelelõ keltezéssel érkeztek be, de nem állapítható meg, hogy a jogszabályban meghatározott idõpont figyelembevételével befogadhatóak-e, a kormányhivatali megbízottaknak kell nyilatkozniuk, hogy az észrevételeket határidõn - vagyis az írásbeli vizsga lezárását követõ 2 órán belül - tették meg. A jogszabály alapján a határidõ után beérkezett észrevételeket érdemi vizsgálat nélkül elutasítják - tájékoztatott a kormányhivatal.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!