2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Az árvízi védekezésrõl Bakondi: Gyõzelemre állunkForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-05-20 11:26:00
Több mint 3 ezer mûveletet hajtott végre a katasztrófavédelem, és az önkéntesek is tömegesen vettek részt az árvízi munkálatokban - számolt be róla Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság fõigazgatója. A köztévében azt mondta, hogy mindenhol megerõsítették a gátakat, amennyire szükséges. Beszélt arról is, hogy Szerbiába egy 27 tagú hivatásos egységet küldtek, és 100 ezer homokzsákot indítanak ma útnak Bosznia-Hercegovinába.

Hajszálpontosak voltak a vízgyûjtõterületekre hulló csapadékra vonatkozó elõrejelzések, ezért kellõ idõnk volt arra, hogy erõinket összpontosítva mindent megtegyünk vagyontárgyaink és az emberélet mentése érdekében – jelentette ki  Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság fõigazgatója az M1 Ma reggel címû mûsorában.

Az Yvette valamennyi megyét érintette. Több mint 3 ezer mûveletet hajtott végre a katasztrófavédelem, és az önkéntesek is tömegesen vettek részt a munkálatokban – mondta a fõigazgató, aki szerint elsõsorban Vas megyében, a borsodi folyóknál, a többi közt a Hernádnál , valamint a Lajtánál kellett védekezni.

Valamennyi védekezési  helyszínen gyõzelemre állunk, mindenütt elértük azt a megerõsítést, magassághiány-pótlást, ami szükséges – fogalmazta meg Bakondi György. Hozzátette: most az a feladat, hogy felügyelet alatt tartsák a megépített védmûveket, és az esetleges árvízi jelenségekre – talpszivárgás, buzgárok – gyorsan tudjanak reagálni.

Szólt arról is, hogy segítséget nyújtottunk Szerbiának, ahol nagyon nehéz árvízi helyzet alakult ki. A Hunor mentõszervezetnek az egyik alegységét küldtük ki. A 27 hivatásos az elmúlt két napban nyolc ember életét mentette meg. Ma pedig százezer homokzsákot indítunk útnak Bosznia-Hercegovinába – számolt be a katasztrófavédelem fõigazgatója.

Arra a kérdésre, hogy mennyi ideig tarthat még a védekezés, azt válaszolta: úgy számolnak, hogy a jövõ héten kezdõdik meg az az apadás, ami az emberek és a védmûvek visszavonását lehetõvé teszi.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!