2024. május 5. Vasárnap, Györgyi.
 
A sebész szemén át közvetítettek egy mûtétet az internetenForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-05-28 08:10:29
A The Royal London Hospital sebésze a világon elsõként a saját szemén át, pontosabban a Google okosszemüvegét viselve közvetített végig egy bonyolult mûtéti beavatkozást az interneten.

Az operációt - amely során rákos szövetet távolítottak el a páciens májából és belébõl - mintegy 115 ország 13 ezer sebészhallgatója nézte végig számítógépen vagy mobiltelefonon keresztül.

A diákok emellett közvetlenül feltehették kérdéseiket a mûtétet végzõ sebésznek. A hallgatók által begépelt kérdések az okosszemüveg bal alsó sarkában jelentek meg - nem korlátozva a sebész látását - és a szakember szóban válaszolt rájuk.

Nagyon örülök neki, hogy a Google okosszemüvegét használva sikerül bevinnünk a jövõ sebészeit a mûtõbe - mondta a beavatkozást elvégzõ Shafi Ahmed.

Egy online kérdõívben a közvetítést végignézõ sebészhallgatók 90 százaléka úgy nyilatkozott, hogy szeretné, ha ez a fajta oktatás a tanterv részét képezné - adta hírül a The Daily Telegraph címû brit lap internetes kiadása.

A 78 esztendõs Roy Pulfer természetesen hozzájárult, hogy mûtétjét az interneten közvetítsék. Örülök, hogy ez segíteni fogja a fiatalok oktatását. Õk szívesen élnek a technológia adta lehetõségekkel, így ez nagyszerû lehetõség számukra - mondta.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!