2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Új légijárat indul Isztambul és Budapest közöttForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-05-29 09:22:43
Júliusban járatot indít a törökországi Pegasus Airlines diszkont légitársaság Isztambul és Budapest között, a jegyek árusítását már megkezdték - írta az Airportal.hu légiközlekedési szaklap kedden.

Megkezdte a jegyek árusítását a török low-cost légitársaság legújabb, Isztambul - Budapest járatára, mely viszonylat a tervek szerint 2014. július 16-án indul. A Pegasus Airlines hivatalosan még nem jelentette be a magyarországi desztinációt, a légitársaság foglalási rendszerében azonban már szerepelnek a budapesti járatok, melyek elõreláthatólag heti négyszer fognak közlekedni Isztambul és a magyar fõváros között.

A vállalat döntése nem meggondolatlan, hiszen az elmúlt években folyamatosan növekszik a Törökországba tartó utasok száma, a Turkish Airlines március 30. óta már napi három járatpárt üzemeltet Ferihegy és az isztambuli Atatürk repülõtér között.

A low-cost modell alapján mûködõ Pegasus Airlines viszont a hagyományos légitársasággal ellentétben a kisebb, Sabiha Gökçen légikikötõt használja. A repülõtér egyébként a cég bázisa is egyben, ahonnan összesen 97 belföldi és nemzetközi célállomásra üzemeltet járatokat.

Az utóbbi idõszakban egyre növekvõ kereslet az európai, elsõsorban a nyugat-európai országok iránt megadta azt a lehetõséget a légitársaságnak, hogy szépen lassan mindegyik fontosabb régió repülõterén megjelenjenek a fehér-sárga festésû Boeing 737-800-as gépek, melyekbõl összesen 48 darab áll a cég rendelkezésére.

Noha a társaság még további négy darab Airbus A320-as keskenytörzsût is átvett az elmúlt idõszakban, a flotta nagy része azért az amerikai típusokból fog állni még jó pár évig. Az európai gépek csupán azért kerültek Törökországba, mert az eredeti megrendelõ nem vette át azokat, így a hirtelen felszabaduló példányokra csapott le a Pegasus.

A cég flottája csak késõbb kerül bõvítésre, egy 2013 decemberében aláírt megállapodás keretein belül. Az egyezség szerint a cég Airbus A320 neo, valamint A321 neo gépekre cseréli a jármûparkot, ám az új utasszállítók érkezésének ideje egyelõre még nem ismert.

Budapest - Isztambul: Indulhat az árverseny?

A Pegasus a harmadik olyan cég lesz, amely Budapest és Isztambul között mûködtet járatokat. A hírnek a Wizz Air örülhet legkevésbé, ugyanis a két légitársaság profilja alapján ugyanazt az utazóréteget igyekszik gépeinek fedélzetére csábítani.

A Turkish Airlines továbbra is inkább az átszállással továbbutazó vendégeket célozza meg igen színvonalas fedélzeti szolgáltatásaival, így aligha fog a viteldíjakon csökkenteni a két diszkont légitársaság párharca miatt.

Azon utasok, akik csupán egy törökországi hosszú hétvégét, vagy isztambuli városlátogatását terveznek, alighanem számíthatnak arra, hogy a két fuvarozó a lehetõ legversenyképesebb ajánlatokkal próbálja meg majd elhódítani a Pestre vagy éppen Isztambulba repülõk nagy részét.

Ráadásul a Pegasus-nál még a feladott csomagért sem kell külön fizetni, az 20kg-ig benne van a jegyárban.

Fontos hozzátenni, hogy a Pegasus Airlines megpróbálja kihasználni a domináns helyzetét a Sabiha Gökçen reptéren, így sok járat esetében van úgy kialakítva a menetrend, hogy átszállásra is legyen idõ a belföldi, vagy nemzetközi célállomások felé, ugyanakkor az ilyen típusú transzferek lehetõsége nyilván nem mérhetõ össze egy hagyományos légitársaság által nyújtott szolgáltatásokkal.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!