2024. május 18. Szombat, Erik, Alexandra.
 
Fontos a külterületeken élõk biztonságaForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-29 10:54:16
Címkék: Bihari hírek
Folytatódott az az akció, melyben a rendõrök mellett a helyi polgárõrök és vadászok Debrecen zártkertes külterületeit és a környezõ tanyavilágot ellenõrizték. Az akcióhoz ezúttal is csatlakoztak a lovas rendõrök.

A tanyavilágban élõ emberek megélhetését veszélyeztetik a fa- és terménylopások, valamint az orvvadászat és más jogsértések. A bûncselekmények egy része azonban járõrözéssel, demonstratív jelenléttel megelõzhetõ. Debrecen külterületein 2014. május 27-én a rendõrök, a polgárõrök és a vadászok ismét közös ellenõrzést tartottak, melynek legfõbb célja, hogy megelõzzék a bûncselekmények elkövetését, valamint az, hogy az ott élõk érezzék: a Rendõrség számára fontos a biztonságuk.

Mindenhol szívesen fogadták a segítõ szándékkal érkezõ rendõröket, polgárõröket, akik hasznos tanácsokkal is szolgáltak arra vonatkozóan, mit tehetnek a tulajdonosok saját biztonságuk és értékeik megóvása érdekében.

Volt, aki a korábbi találkozások alkalmával hallottak alapján jó minõségû zárakat szerelt a bejárati ajtajára, valamint volt olyan helyi lakos is, aki házára mozgásérzékelõs lámpát helyezett fel, hogy így óvja udvarát és házát az illetéktelenektõl.

A Debreceni Rendõrkapitányság munkatársai minden meglátogatott tanyában elmondták, hogy a Rendõrség segélyhívó számain a nap 24 órájában fogadják a hívásokat. Minden bejelentést megvizsgálnak és a jogsértések felderítése, illetve a rendõri eszközökkel kezelhetõ problémák megoldása érdekében megteszik a szükséges intézkedéseket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek