2024. május 10. Péntek, Ármin, Pálma.
 
Nem épül síközpont a NormafánálForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-05-30 14:30:36
És újabb épületeket sem akarnak elhelyezni a kérdéses területen - mondta a Népszava beszámolója szerint a Hegyvidék címû kerületi lapnak Pokorni Zoltán polgármester.

Nem építenek a Harangvölgyig érõ sípályát a Normafánál, és újabb épületeket sem akarnak elhelyezni a kérdéses területen, errõl beszélt a Hegyvidék címû kerületi lapnak adott interjúban Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP) XII. kerületi polgármester a Népszava csütörtöki cikke szerint. A polgármester szerint a Normafával kapcsolatos munkák egyeztetéseinél több szempontot is figyelembe kell venni, hogy mindenki a kerékpárosok, gyalogosok, kutyások, nagycsaládosok és természetvédõk igényeinek megfeleljenek.

Ez nem azt jelenti, hogy ne keressünk helyet a hobbisíelõknek, de a számukra kijelölhetõ, támogatott pálya sem érinthetné azonban a Harangvölgy aljában található õsbükköst, ezt a természeti értéket semmiképpen sem szabad veszélyeztetnünk hangsúlyozta a polgármester. Pokorni elmondta: ma már minden szereplõ pontosan látja, hogy nincs szó semmilyen beruházásról, és ezt a korábban tiltakozásuknak hangot adó zöldszervezetek is támogatják.

Minden funkció elhelyezhetõ ugyanis a meglévõ épületekben, sõt a meglévõk számát csökkenteni is lehetne: az egykori Hotel Olimpiát, ezt a kísértetkastélyt érdemes lenne lebontani, hiszen ott tudnánk kialakítani a meghosszabbítandó fogaskerekû vasút felsõ végállomását. Az építési övezetbe tartozó ingatlanon a sportolókat kiszolgáló csomagmegõrzõ, büfé, tusoló, toalett vagy egy kerékpárkölcsönzõ is bõven elférne - mondta a polgármester.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!