2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Akció a közlekedés biztonság javítása érdekébenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-31 11:13:32
Összevont fokozott ellenõrzést tartanak a rendõrök Debrecenben, a közlekedésbiztonság javítása érdekében.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság a debreceni, illetve a megye területén található rendõrkapitányságok közlekedésrendészeti állományának összevonásával 2014. május 30-án 13 órától Debrecen város területén közlekedésbiztonsági fokozott ellenõrzést tart.

A fokozott ellenõrzés célja Debrecen közlekedésbiztonsági helyzetének javítása, a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése és a bekövetkezett közlekedési események súlyossági fokának mérséklése.

Az akció során a rendõrök kiemelten ellenõrzik az ittasságot, a sebességre és a passzív biztonsági eszközök (biztonsági öv, gyermekbiztonsági rendszer) használatára vonatkozó szabályok betartását. A fentieken túlmenõen az ellenõrzésben résztvevõ egyenruhások nagy hangsúlyt fektetnek – a közlekedési balesetek gyakori okaként jelentkezõ – mozgásban elkövetett dinamikus szabálysértések elkövetõinek, illetve az elsõbbségi szabályok megsértõinek a forgalomból történõ kiszûrésére.

Az akció idõtartama alatt a gépkocsival közlekedõkön kívül a gyalogos, a kerékpáros és a motorkerékpáros közlekedõknek is fokozott ellenõrzésére kell számítani.

Tájékoztatjuk továbbá a közlekedés résztvevõit, hogy a közúti közlekedés biztonságának növelése érdekében 2014. augusztus 31-ig Hajdú-Bihar megye közútjain fokozott rendõri jelenlétre kell számítani, amely során a Rendõrség kiemelten fogja ellenõrizni a közlekedési szabályok, a közlekedésben való részvétel személyi feltételeinek betartását, továbbá a jármûvek mûszaki állapotát.

VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA, ÓVJUK MAGUNK ÉS MÁSOK ÉLETÉT, TESTI ÉPSÉGÉT!

Balesetmentes közlekedést kíván a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!