2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Több rendõr az utakonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-31 11:49:03
Hat százalékkal több baleset történt a megyében, mint tavaly ilyenkor.

Fokozott rendõri jelenlétre lehet számítani augusztus 31-ig megyénk közútjain – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Bacsó Attila alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetõje. Erre azért van szükség, mert országosan 11 százalékkal, megyénkben pedig 6 százalékkal emelkedett az elmúlt öt hónapban a balesetek száma az elõzõ év azonos idõszakához képest. Az alezredes szerint az emelkedés oka, hogy az ellenõrzések dacára a közlekedõk nem tartják be a szabályokat, s nem figyelnek eléggé egymásra.

Az akcióban kiemelt figyelmet kapnak a megyén átvezetõ tranzitútvonalak (4-es, 42-es és 47-es), amely során a fõbb baleseti okokat elõidézõ szabályszegõket, így a gyorshajtókat, az ittas jármûvezetõket igyekeznek kiszûrni, de a bicikliseket, motorkerékpárosokat is ellenõrzik.

Az alezredes elmondta, a szabadságra utazó vendégmunkások ezer kilométert is levezetnek, akár pihenõ nélkül is. A megyébe érve pedig sokan nem állnak meg a határ közelsége miatt. Ebben az idõszakban gyakran következnek be súlyos vagy halálos kimenetelû balesetek. Ezért június 5. és 10. között folyamatosan jelen lesznek az utak mentén a rendõrök.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!