2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Budapest lett az idén is a legjobb ár-érték arányú városForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-02 08:10:20
Budapest lett a legjobb ár-érték arányú város 2014-ben is a világ egyik legnagyobb utazási oldala, a TripAdvisor legfrissebb, kedden nyilvánosságra hozott kutatása szerint.

A portál másodszor készítette el a városokról szóló kutatását, amely a világ fõbb turisztikai célállomásait rangsorolja a meghatározott kategóriákban elért pontszámuk alapján. A felméréshez több mint 54 ezer válaszadó véleményét vették figyelembe.

A legjobb ár-érték arány kategóriában a fõváros Lisszabont és Hanoit elõzte meg.

A városokat összesen 16 kategóriában rangsorolták. Tokió öt kategóriában is az elsõ helyen szerepel: így a legbarátságosabb helybeliek, a legjobb taxiszolgáltatás, a legtisztább utcák, a legjobb tömegközlekedés és a legjobb általános élményt nyújtó világváros lett. A japán fõváros 13 kategóriában benne van az elsõ tízben.

New York, Róma és Dubai egyaránt két-két kategória elsõ helyét szerezték meg: New York a legjobb éttermek és éjszakai élet, Róma a látnivalók és a kultúra, Dubai pedig a vásárlás és a szállodák tekintetében lett a legjobb a városok között a TripAdvisor felmérése szerint.

Budapest 2013-ban is a turisztikai szakportál legjobb ár-érték arányú városa lett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!