2024. május 12. Vasárnap, Pongrác.
 
Beindult az olcsó eper szezonjaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-02 12:05:44
Címkék: Bihari hírek, eper
A korábban jelzettnél két héttel késõbb ért össze a fóliasátras és a szabadföldi szamóca, vagyis a földieper termesztése, így egyszerre nagyobb mennyiség került a piacra, letörve az árakat - írta a Napi Gazdaság. A Magyar Nemzet arról ír, hogy fokozottan ellenõrzik az utak mentén epret árulókat.

A nagybani piacokon a lekvárnak szánt gyümölcs esetében 400-500 forintos kilogrammonkénti ár is elõfordul, az extra minõségért 1000-1200 forintot kell adni. Az átlagos fogyasztói árak jelenleg 650-800 forint között mozognak.

A nagyobb volumenû értékesítés még 2-3 hétig tarthat, de az árak alakulásának erõs korlátot szabhat, hogy hó végén kisebb a fizetõképes kereslet - mondta a lapnak Csizmadia György, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács gyümölcstermelõi fõbizottságának vezetõje.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei és a megyei kormányhivatalok minõségellenõrei a forgalmazás minden szintjére kiterjedõ vizsgálatokat folytatnak az utak mentén árusító kereskedõk körében - írja a Magyar Nemzet. Az akcióban eddig 262 epret áruló kereskedõt és termelõt ellenõriztek, és 47 esetben merült fel kifogás.

A hatóság arra hívta fel a figyelmet, hogy a szezonális gyümölcsöket árusítók ládáin is szerepeltetni kell a termelõ nevét, címét, az áru származását - írja a lap.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!