2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Magyar robotkereskedõk lephetik el a tõzsdét?Forrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-02 12:16:18
Mostantól a világ egyik legelterjedtebb kereskedési platformjának programozásába, az automatizált tõzsdei kereskedés rejtelmeibe avatja be az érdeklõdõket az online képzéseirõl ismert IT Factory. A kurzus elvégzése után a résztvevõk képessé válnak saját vagy a megrendelõk igényeinek megfelelõ kereskedõrobotjaik létrehozására és futtatására.

Magyarországon számos brókercég biztosít olyan felületet, ahol a tõzsdézni vágyók elõre megírt algoritmus segítségével automatikusan kereskedhetnek devizával, indexekkel, illetve nemesfémekkel. A robotok az elõre kigondolt stratégia szerint és idõzítéssel adják-veszik a devizapárokat, közben akár a híreket is figyelembe véve és reagálva rájuk.

„Hazánkban ezzel a lehetõséggel eddig nem sokan éltek. Mostantól viszont már nem lesz semmilyen akadálya annak, hogy ha valakinek van egy világmegváltó ötlete a kereskedés sikeres algoritmizálására – vagy, ha úgy tetszik, a tõzsdei pénzcsinálásra –, akkor azt saját maga megírhatja, és ki is próbálhatja” – mondta Fóti Marcell, az IT Factory ügyvezetõje.

A képzés lehetõséget biztosít minden tõzsde iránt érdeklõdõnek, hogy megismerje a világ egyik legelterjedtebb, programozható interface-szel rendelkezõ kereskedési platformját, a MetaTrader 4-et, és elsajátítsa a rendszerhez szorosan kapcsolódó programozási nyelvet, az MQL4-et.

A tanfolyam résztvevõi elsõként a programozáshoz szükséges tõzsdei alapismereteket szerzik meg, majd közös programozás során – a MetaEditor nevû alkalmazás használatával – ássák bele magukat az automatikus kereskedés során felmerülõ problémákba és azok lehetséges megoldásaiba.

„Fontos megjegyezni, hogy az elkészült kereskedõrobotokat elõször múltbéli adatokon kell tesztelni, mi is ezt fogjuk tenni az online képzés során, s ha ott nem jelentkezik kritikus hiba, és az eredmény is pozitív, akkor érdemes valós idõben, valós körülmények között elõször demo, majd éles számlán kipróbálni” – mondta Balogh Norbert, az IT Factory oktatója.

Az IT Factory tõzsdei képzése azoknak lehet hasznos, akik már ismerik a tõzsde e szegmensét és rendelkeznek némi programozói háttérrel, illetve azoknak a fejlesztõknek, akik érdeklõdnek a tõzsdei kereskedés iránt, és a jövõben megbízás keretében vállalnák mások kereskedõi algoritmusának elkészítését. Külföldön ez utóbbi már külön szakággá nõtte ki magát, rendkívül komoly a kereslet az MQL4-et rutinosan használó programozók iránt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!