2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Új kresz: a kerékpárosok a piros lámpánál elõre hajthatnakForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-07 13:35:46
A tervek szerint még idén õsszel életbe lép a módosított KRESZ, ami elsõsorban a gyalogosok és a kerékpárosok védelmét szolgálja. Új jelzõtáblákkal kell megismerkedniük a közlekedõknek!

Debrecen – A tervek szerint még idén õsszel életbe lép a módosított KRESZ, ami elsõsorban a gyalogosok és a kerékpárosok védelmét szolgálja. Új jelzõtáblákkal kell megismerkedniük a közlekedõknek, újdonság, hogy a táblák egy részét fényvisszaverõ háttérben helyezik el.

Erre a nehezen belátható útszakaszok mentén, illetve ott van szükség, ahol a jelzéseket a növényzet eltakarhatja. Az új KRESZ a jelenleginél komolyabb szerepet szán a polgárõröknek, akiknek a jezésére a közlekedõknek kötelezõ lesz megállniuk.

Szigorúbban vizsgálják majd a rendszámokat is; csak a szabályosan rögzítettet fogadja el a rendõr, így például nem szabad a rendszámtáblát a kocsi ablakába tenni.

Közlekedhetnek majd az utakon a quadok (négykerekû motorok), amik önálló jármûkategóriát alkotnak a jövõben. A biciklisták kerékpárúton 30, a járdán 20 kilométeres sebességgel pedálozhatnak, és megszûnik az állandó jobbra tartási kötelezettségük.

Szintén újdonság, hogy a kerékpárral és a mopeddel közlekedõk a piros lámpánál elõre hajthatnak majd a sor elejére.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!