2024. május 5. Vasárnap, Györgyi.
 
Halálos közlekedési balesetet okozottForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-03 10:39:03
Címkék: Bihari hírek
Halálos közlekedési baleset ügyében élt vádemelési javaslattal a Berettyóújfalui Rendõrkapitányság.

A nyomozás adatai szerint 2014. február 15-én 9 óra 15 perc körüli idõben egy személygépkocsi haladt a 47. számú fõúton Berettyóújfalu felõl Debrecen irányába, amikor a gépjármû sofõrje a 31. kilométerszelvényben az elõtte haladó nyerges vontató elõzésébe kezdett és áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba. Elõzés közben a jármûvet vezetõ K. Imre – a sûrû köd miatt – nem észlelte a szembõl szabályosan közlekedõ román honosságú jármûszerelvényt, mellyel frontálisan összeütközött. A hirtelen fékezõ tehergépjármû mögött haladó szintén román felségjelzésû kamion sofõrje már nem tudott megállni és fékezés közben neki ütközött az elõtte haladónak.

A közlekedési baleset következtében a személygépkocsiban utazó 47 éves nõ és 28 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették. Az autó 62 éves sofõrje és a vele frontálisan ütközõ tehergépjármû mögött haladó teherautó 33 éves román vezetõje súlyos sérüléseket szenvedtek. K. Imrével szemben a Berettyóújfalui Rendõrkapitányság nyomozást rendelt el, mely során a férfi vezetõi engedélyét bevonták. A rendõrök a 62 éves veszprémi lakost késõbb gyanúsítottként kihallgatták.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a terhelttel szemben halált okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szakértõk bevonásával – folytatott nyomozást 2014. május 30-án befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a Nyíregyházi Járási Ügyészségnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!