2024. május 8. Szerda, Mihály.
 
Fizetnék a mezõõrüketForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-04 08:10:09
A polgármesterek óvatosan fogalmaznak, amikor a létszám bõvítése kerül szóba.

A vidék közbiztonságának javítása érdekében a vidékfejlesztési tárca közel a duplájára emelte a mezõõrök foglalkoztatásához az önkormányzatoknak nyújtott állami hozzájárulás mértékét, a Napló azonban a megyében olyan települést nem talált, ahol bõvítenék a mezõõri szolgálat létszámát.

A polgármesterek óvatosan fogalmaznak, amikor a létszám bõvítése kerül szóba, hiszen eddig a mezõõri költség közel felét zsebbõl (értsd: az önkormányzat kasszájából) kellett hozzátenni az állami hozzájáruláshoz. A mostani emelés azonban tényleg jelentõs, hiszen egy mezei õrszolgálat megalapítási költségeire a korábbi 300 ezer helyett 500 ezer forintot, a mûködési költségek fedezetére pedig az eddigi 50 ezer forint/fõ/hó helyett 90 ezer forintot biztosít a központi költségvetés.

A hír természetesen már eljutott az önkormányzatokhoz is, a legtöbb településen azonban a helyhatóság csupán arról döntött, hogy fenntartja a meglévõ mezõõri szolgálatot (erre a gazdák részérõl kifejezett igény mutatkozik), de a létszám emelésérõl nincsen szó.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!