2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Pataky Attilával zúgott a rock a falunaponForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-04 08:45:27
Esõ mosta az Edda koncertet, mégis kitartott a több ezres tömeg.

Május és június találkozásának hétvégéjén 21. alkalommal került sor a Ligetalja Kulturális Napok rendezvénysorozatára Nyíracsádon. A programsorozat péntek este Szarvák Antal grafikus kiállításának megnyitójával vette kezdetét a Malom Galériában. Szombaton az amatõr pingpong-bajnokságon pattogott a labda, ahol felnõtt és ifjúsági kategóriákban hirdettek eredményt. Vasárnap délelõtt a helyi sakkbarátok ültek asztalhoz, s mérték össze tudásukat. A rendezvénysorozat legmozgalmasabb délutánját a Gégény Liza által vezetett helyi mazsorettek bevonulása nyitotta meg, majd sorra léptek színpadra a hazai és környezõ településekrõl érkezett amatõr mûvészeti csoportok.
Színes volt a program

Az ünnepélyes megnyitóra délután négy órakor került sor, ahol a falu fõterén összegyûlt tömeget Sándor Edit, a mûvelõdési ház igazgatója, majd dr. Nagy János polgármester és Tasó László országgyûlési képviselõ köszöntött. Ezt követõen a Székelyhídról érkezett sportfavágók látványos bemutatójára került sor. Az amatõr gála közben a legkisebbek aszfalt-rajzversenyen vettek részt, de nem unatkozott a lufihajtogató bohóc sem. Sorban álltak Kádár Ferkó fotószínháza elõtt, ahol a vállalkozó szellemûek különbözõ jelmezekbe bújva készíttethettek fotográfiákat magukról. Akik megéheztek a falunapi forgatagban a Tákosról érkezett csoport keresztszemes terítõkkel díszített sátra elõtt népi ételeket kóstolhattak a Baráth Vendégház szíves kínálásával.
Esett az esõ, zúgott a rock

Este hét órára már több ezresre duzzadt a tömeg a falu fõterén. Az elõ-zenekarként fellépõ Pataky mûvek mûsora alatt hangolt a közönség, majd mindenki az idei sztárvendéget, az Edda együttest várta. Fél nyolc tájékában végre megérkezett a fennállásának 40 éves évfordulóját ünneplõ rock banda és frontembere, Pataky Attila is, akiket hatalmas taps és ünneplés köszöntött. Az ezt követõ másfél órában szinte felizzott a hangulat, amit a közben eleredt esõ nemhogy kioltani, de lehûteni sem tudott. Több ezer torok szinte egy emberként zúgta a jól ismert Edda dalokat, a közönség együtt lüktetett a hihetetlen energiát és szeretetet sugárzó rock legendával. A falunapi rendezvénysorozatot tûzijáték zárta Nyíracsádon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!