2024. május 9. Csütörtök, Gergely.
 
Seszták: A hazai energiabiztonsághoz kell az atomenergiaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-04 08:52:30
Az egyik legfontosabb feladat a hazai energiaellátás biztonságának erõsítése, amire nincs lehetõség atomerõmû nélkül - mondta Seszták Miklós miniszterjelölt az Országgyûlés fenntartható fejlõdés bizottsága elõtti keddi meghallgatásán.

A miniszterjelölt az ukrán-orosz feszültségre utalva azt is hangoztatta, hogy a gázfüggõség kérdése szintén olyan feladat, amit kezelni kell, fel kell készülni váratlan, Magyarországtól független külföldi eseményekre.

Seszták Miklós emlékeztetett rá, hogy a már elfogadott nemzeti energiastratégia, illetve a nemzeti éghajlat-változási stratégia meghatározza a kormány, illetve a minisztérium irányvonalát. Az energiastratégiában szereplõ atom-szén-zöldenergia hármas energiamix megtartása egyértelmû, ezen indokolatlan lenne változtatni - emelte ki. A bizottság 7 igen szavazattal, 3 nem ellenében támogatta a miniszterjelölt kinevezését.

Kulcskérdés a megfizethetõ árú, lehetõség szerint egyre olcsóbb energia biztosítása nemcsak a családok, hanem az ipar számára is - mondta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterjelölt az Országgyûlés Vállalkozásfejlesztési bizottsága elõtt keddi meghallgatásán. A miniszterjelölt szerint ez a következõ kormányzati ciklus egyik fontos feladata lesz. Mértékérõl még korai lenne beszélni - közölte.

Seszták Miklós kiemelte a vállalkozások bõvülését és a munkahelyteremtést elõsegítõ gazdasági, illetve jogi háttér megteremtését. Hangsúlyozta: a nemzeti fejlesztési tárca fontos feladata a vállalkozásfejlesztés támogatása különbözõ eszközökkel.

A bizottság 6 igen és 4 nem szavazattal, tartózkodás nélkül támogatta a miniszterjelölt kinevezését.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!