2024. május 25. Szombat, Orbán.
 
Józsefvárosi piac: június 16-án kezdõdik a végrehajtásForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-04 09:37:31
Június 16-án kiürítik és átadják a józsefvárosi piac területét a MÁV Zrt.-nek.

A vasúttársaság az MTI-nek küldött közleményében a Magyar Nemzet keddi számában közölt, az átadásról szóló értesülést megerõsítve azt írta: a bírósági végrehajtó értesítette a vasúttársaságot a dátumról. Június 16-án rendõrségi közremûködéssel kiürítik és a tulajdonos MÁV Zrt. birtokába adják a Kõbányai úti piac teljes területét, ezért - mint írták - a vasútvállalat bízik abban, hogy az üzemeltetõ Komondor Kft. és a kereskedõk addigra lebontják az ideiglenes építményeket, bódékat, valamint elszállítják ingóságaikat.

Hozzátették: a kiürítés azt is jelenti, hogy a kereskedõknek önszántukból el kell hagyniuk a területet. Ennek érdekében az árusokat a MÁV postai és elektronikus levélben, valamint többnyelvû szórólapon ismét értesíti a piac mûködésének megszûnésérõl és az ezzel járó kötelezettségeikrõl. Felidézték: a Pesti Központi Kerületi Bíróság május 6-án rendelte el a józsefvárosi piac területének rendõrségi közremûködéssel történõ kiürítését és a MÁV birtokába adását. A bírósági végzés, amely a piacot üzemeltetõ Komondor Kft. fellebbezése esetén is végrehajtható volt, úgy rendelkezett, hogy a piac teljes területét eredeti, kiürített állapotában kell visszaadni a vasúttársaságnak.

Az ügyben kijelölt piacfelügyeleti hatóságként eljáró X. kerületi jegyzõ közben visszavonta a Négy Tigris piac piacüzemeltetési engedélyét, megtiltotta a tevékenység folytatását, és elrendelte a piac bezárását és törlését a nyilvántartásból. Az ez ellen benyújtott fellebbezést Budapest Fõváros Kormányhivatala elbírálta, és helybenhagyta a határozatot. A MÁV Zrt. közleménye szerint a végrehajtási eljárás gyors és szakszerû lefolytatásához május 21-én felmérték a területen lévõ ideiglenes építmények, bódék elhelyezkedését, valamint a konténereket. A MÁV többnyelvû szórólapokat is osztott az árusoknak.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ Zrt. - a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonosi döntése alapján - tavaly június 3-án alapítói határozatban adta feladatként a MÁV Zrt.-nek a józsefvárosi piacot üzemeltetõ Komondor Kft. bérleti szerzõdésének felmondását. A MÁV június 17-én közjegyzõi okiratban 150 napos határidõvel felmondta a józsefvárosi piac bérleti szerzõdését, így az november 21-én megszûnt. November 21-én a Komondor Kft. a MÁV elõzetes értesítése és a helyszíni felszólítás ellenére sem tett eleget az átadási kötelességének. Másnap a vasúttársaság megindította a végrehajtási eljárást a Komondor Kft.-vel szemben a józsefvárosi piac területének visszaszerzésére.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek