2024. május 25. Szombat, Orbán.
 
Úton a Boldogasszony zarándokvonatForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-09 14:27:42
Ismét elindult a Csíksomlyóba tartó Boldogasszony zarándokvonat. Több százan utaznak rajta a szombati csíksomlyói búcsúra. A vonat Debrecenben újabb zarándokokat vett fel, és Erdélyben is több helyen megáll.

Több százan érkeztek csütörtök reggel a Nyugati pályaudvarra, a Gyergyószentmiklósba tartó Boldogasszony Zarándokvonathoz. A Budapestrõl induló vonat a szombati csíksomlyói pünkösdi búcsúra viszi a magyar zarándokokat. A szerelvényt indulás elõtt felszentelték.

A zarándokvonaton egy rádióstúdiót is kialakítottak, valamint a hangszórók segítségével a résztvevõk együtt is tudnak imádkozni. A kilenc kocsiból álló szerelvény megállt Debrecenben is, ahol a több száz Csíksomlyóra indulót a Szent József Gimnázium diákjai énekkel köszöntötték.

„Tavaly voltam buszos kiránduláson. Nekem olyan élmény volt, amit elmondani nem tudok. Lelki feltöltõdésért megyek” – magyarázta Turák Zsuzsa a Híradónak.

A zarándokokat ezen az állomáson Bosák Nándor Debrecen-Nyíregyházi megyéspüspök áldotta meg.

„Legyen veletek az Úr és legyen jóságos kíséretek! Az út, amelyre bizalommal indultatok, Isten segítségével eredményesen végzõdjék” – mondta Bosák Nándor.

A Boldogasszony zarándokvonat megállt az erdélyi Désen is, ahol újabb utasok szálltak fel.

Évrõl-évre több százezren gyûlnek össze a legnagyobb magyar katolikus búcsújáró helyen, az erdélyi Csíksomlyón. A búcsút minden évben a pünkösdvasárnap elõtti szombaton rendezik meg, amely az összmagyarság egyik legjelentõsebb vallási és nemzeti ünnepe.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek