2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Állattartókat segítõ állategészségügyi támogatásokat fizet ki az MVHForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-09 14:41:38
Az egyes állatbetegségek megelõzésének, illetve leküzdésének támogatására a baromfi ágazat esetében 22,7 millió forint, míg az egyéb állatfajok esetében 65,9 millió forint összegû támogatást folyósít a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) – közölte az MVH pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint így az állattartók támogatott állat-egészségügyi szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

A sertésfeldolgozást végzõ üzemek részére nyújtott de minimis – csekély összegû – támogatás keretében 125,3 millió forintot fizetnek ki. Az idevonatkozó rendelet alapján például gépekre, technológiai berendezésekre, feldolgozó eszközökre, illetve feldolgozott termék szállításra alkalmas hûtõtérrel rendelkezõ tehergépjármûvek beszerzéséhez lehetett támogatást igényelni.

Folytatódik a méhész-gazdálkodókat segítõ támogatások kifizetése is. A Magyar Méhészeti Nemzeti Program keretében a vándoroltatáshoz, mézkinyeréshez és léptároláshoz szükséges új eszközök beszerzésére illetve elméleti ismeretterjesztésre lehet pénzügyi segítséget kérni. Erre 84 méhész, illetve méhész egyesület részére 6,3 millió forint támogatást fizet ki az MVH.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!