2024. május 25. Szombat, Orbán.
 
Rogán: Kedden kezdõdhet a reklámadó parlamenti vitájaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-09 15:37:11
Címkék: Bihari hírek
A Fidesz támogatja a reklámadóról szóló törvényjavaslatot, és azt kezdeményezi, hogy az elõterjesztést jövõ kedden és szerdán tárgyalja a parlament - mondta Rogán Antal, a kormánypárt országgyûlési frakcióvezetõje csütörtökön az MTI-nek.

Azt gondoljuk, hogy most már minden érv elhangzott a nyilvánosság elõtt is - indokolta a jövõ heti tárgyalásra tett javaslatukat a politikus. Mi ezeket az érveket tisztelettel hallgatjuk, de megjegyzem, hogy kísértetiesen hasonló a helyzet ahhoz, mint amikor a bankadót vezettük be, a bankok akkor pontosan ugyanígy érveltek - mondta a reklámadó-javaslattal kapcsolatos bírálatokról Rogán Antal.

Szerinte azonban az áprilisi országgyûlési választáson az emberek ítéletet mondtak arról, hogy a közteherviselést ki kell terjeszteni azokra a szektorokra, ahol jelentõs nyereségek keletkeznek, márpedig a reklámpiac szereplõi közül sokan nagy nyereséget könyvelnek el.

Közölte, arra nem tudnak tekintettel lenni, hogy a jelentõs profittal rendelkezõk mellett vannak veszteséges vállalatok is, a közteherviselés elve mindenkire vonatozik, ahogy a munkavállalónak személyi jövedelemadót kell fizetnie, úgy a jövõben a reklámpiac szereplõinek reklámadót.

A frakcióvezetõ elképzelhetõnek tart bizonyos módosításokat a parlament elõtt fekvõ reklámadó-javaslatban, ezekrõl a képviselõcsoport keddi ülésén tárgyalnak majd, de hangsúlyozta: jelentõs változtatásokat nem tartana célszerûnek, mert L. Simon László egyéni képviselõi elõterjesztése szerinte koherens, abban legfeljebb kisebb korrekciók képzelhetõk el. Egyértelmûvé tette: a vitának nem az a tárgya, hogy legyen vagy ne legyen reklámadó, hanem az a kérdés, hogyan legyen.

Arra a felvetésre, hogy csütörtökön több tucatnyi médium tiltakozik a reklámadó ellen, Rogán Antal úgy reagált: mindenkinek megvan a joga a véleménynyilvánításhoz, de ezt nyomásgyakorlásnak, a politikai szereplõk zsarolásának tartja, amire nem lesznek tekintettel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!