2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Két hét múlva vakáció – bõséges a táborkínálatForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-11 09:45:46
Több száz tábor közül választhatnak a szülõk és a gyerekek a nyári szünidõre. Sokan a saját iskolájuk által szervezésében indulnak útnak, de rengeteg tematikus táborba is lehet jelentkezni. Az egyik szakmai portál vezetõje szerint fontos, hogy a szülõ mindig elõre tisztázza, mit kap a pénzéért.

Még javában tart a tanítás az ország iskoláiban, de már két hét sincs hátra a vakációig. Nyáron sok szülõ küldi táborozni a gyermekét. A kínálat pedig bõséges.

Az egyik pécsi természetvédõ egyesület telephelyén fõként lovas és kutyás táborokat szerveznek. Itt egy édesanya a Híradónak azt mondta: igyekszik olyan helyet választani a gyerekeknek, amit már ismer, de fontos, hogy legyen több lehetõség, amely közül választani tud.

Farkas Tamás táborvezetõ kiemelte: náluk szakképzett emberek foglalkoznak a gyerekekkel, minden engedélyük megvan.

Szigorú feltételekkel szabályozzák a táborokat, és minden évben vizsgálódik az ÁNTSZ is. Ilyenkor nemcsak a munkakörülményeket ellenõrzik, hanem, hogy a gyerekek napközben hol tartózkodnak, ki foglalkozik velük, és miként zajlik az étkeztetés – hangsúlyozta a táborvezetõ.

A legjobb, ha a szülõ ismerõs pedagógusok által szervezett tábort választ - mondta az egyik civil szervezet, a Felelõs Szülõk Iskolájának képviselõje. Ha erre nincs lehetõség, érdemes alaposan utánanézni annak, hova küldjük a gyereket.

„Nagyon nézzék meg a vezetõket, pedagógusokat, animátorokat, személyesen találkozzanak velük, akik a tábort vezetik, és kialakítják a napi menetrendet” – ajánlotta Tibenszky Móni Lisa.

A táborgyfigyelõ.hu oldal ügyvezetõje azt mondja: fontos, hogy a szülõ mindig elõre tisztázza, mit kap a pénzéért.

Minden esetben a táboroztatóval kössünk valamilyen megállapodást, amiben benne van, hogy mi az, amit a táboroztató vállal a programok és az étkezés tekintetében. Legyen mindig egy B terv, hogyha esõsre fordul az idõ vagy hideg lesz, akkor egy vizes tábor esetén a táborszervezõ tudja, nem a faházban fog ülni a gyerek - mondta Tóth Béla. Hozzátette: szeretnék elérni, hogy a jövõben a táboroknak is legyen a szállodákhoz hasonló minõségbiztosítási rendszerük.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!