2024. május 15. Szerda, Zsófia, Szonja.
 
Új tréningközpontot épít a BoschForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-12 11:13:17
Címkék: Bihari hírek, Bosch
A fennállásának 15. évfordulóját ünneplõ hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. 170 millió forintból új tréningközpontot létesít a gyárban. A duális oktatást szolgáló beruházás alapkövét kedden helyezték el.

Volker Schilling gazdasági és Roger Seemeyer mûszaki ügyvezetõ igazgató köszöntõjében rámutatott: az alapkõletétellel a jövõbe tekintenek és egy olyan oktatási központ alapjait teremtik meg, amely ki tudja elégíteni a megnövekedett képzési igényeket. Hangsúlyozták: a tehetséggondozás a fenntartható fejlõdés egyik alapfeltétele. Elhangzott: a tervek szerint 2015-ben nyitják meg a központot, ahol évente 56 hallgatót oktatnak majd. A cég vezetõi hangsúlyozták: a hatvani Bosch a térség legnagyobb munkáltatója. Volker Schilling és Roger Seemeyer emlékeztettek: a magyarországi mûszaki felsõoktatási intézményekkel folytatott együttmûködés részeként a hatvani Bosch jármûelektronikai szakirányt indított 2012-ben a gödöllõi Szent István Egyetemen.

Javier González Pareja, a magyarországi Bosch-csoport vezetõje arról beszélt, hogy a hatvani gyár dinamikus mûködését jól jellemzi a legyártott termékmennyiség: már elkészült tízmillió mûszerfal, húszmillió kormányrendszer-vezérlés, harmincmillió fedélzeti vezérlõ, negyvenmillió motorvezérlõ és hatvanmillió érzékelõ. Uwe Koch, Németország budapesti nagykövetsége gazdasági attaséjának szavai szerint a német szociális partnerségi modellt valósították meg Hatvanban, amelynek része a korlátozott munkaképességû embereknek a munka világába való integrálása, és az egyetemekkel való együttmûködés is.

Hozzátette: bár kiváló növekedési mutatókkal bír Magyarország, aggodalomra ad okot, hogy a német és a magyar gazdaság közötti különbség 2004 óta nem csökkent, hanem nõtt. A Bosch ugyanakkor bebizonyította, Magyarországon is lehet versenyképes termékeket gyártani - fejtette ki. A 4760 embert foglalkoztató Robert Bosch Elektronika Kft. gyár területe 200 ezer négyzetméter, ebbõl több mint 90 ezer a hasznos alapterület. Az elmúlt 15 évben 480 millió eurót fektetett be a vállalat a hatvani gyárba, amelynek tavalyi árbevétele megközelítette az 1,2 milliárd eurót. A cég 70 vevõjének több mint 3000 féle terméket szállít, havonta összesen mintegy 6,4 millió darabot.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!