2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Miniszterelnökség: Brüsszel nem engedi több fejlesztési forrás felhasználását BudapestenForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-13 16:53:24
A Miniszterelnökség álláspontja szerint a brüsszeli szabályok nem teszik lehetõvé több fejlesztési forrás felhasználását a fõvárosban, ahogy más országokban sem.

A tárca ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy az Index hírportál csütörtök délután azt írta: Lázár János kancelláriaminiszter magához vonta a rövid és középtávú fõvárosi uniós projekteket, és azokat lehúzta a listáról. Emiatt a 3-as metró felújítása, a villamosjármû-beszerzés folytatása, a kisföldalatti-jármûcsere, a 2-es metró és a HÉV összekötése, valamint a 4-es metró kelenföldi végállomásánál a buszterminál és a P+R parkoló sem valósulhat meg.

A Miniszterelnökség reagálásában azt írta: a forráselosztás tekintetében elmentünk a falig, a kormányzat álláspontja szerint egy felelõs városvezetõ ebben a helyzetben egyet tehet, Brüsszelbe utazik lobbizni.

Közölték továbbá: a kormánynak kiemelten fontosak a budapesti fejlesztések, ezért a kabinet élt az Európai Bizottság által felkínált lehetõséggel, hogy a fejletlen régiók rendelkezésére álló forrásokat, a vidéki városok számára elérhetõ uniós pénzek három százalékát budapesti fejlesztésekre csoportosítsa át.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!