2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Felújították a gyermekrehabilitációs központot DebrecenbenForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-13 17:56:31
Felújították a 23 éve mûködõ gyermekrehabilitációs központot Debrecenben, a csaknem 300 millió forint európai uniós támogatásból elkészült beruházást szerdán sajtótájékoztató keretében adta át Papp László (Fidesz), Debrecen stratégiai fejlesztésekért felelõs alpolgármestere és Lampé Zsolt, a Kenézy Gyula Kórház és Rendelõintézet fõigazgatója.

Papp László kifejtette: a központ az egyetemi klinikák, a Kenézy kórház és a városi egészségügyi szolgálat együttmûködésének eredményeként több mint 800 gyerek egész napos ellátásáról gondoskodik.
A 200-as várólista arra készteti az intézményeket, hogy tovább fejlesszék a komplex ellátást biztosító rehabilitációs központot - tette hozzá az alpolgármester.

Lampé Zsolt mintaértékûnek nevezte az önkormányzat és az egészségügyi intézmények együttmûködését a gyermekrehabilitációs ellátás terén.

Kiemelte, hogy a fogyatékos, vagy rendellenességgel született gyerekek rehabilitációja már a gyermekklinika koraszülött osztályán megkezdõdik, majd a gyerekek ellátást a rehabilitációs központban folytatják, ahol 18 éves korig kezelik õket.

Az intézmény komplex ellátást biztosít a gyógytornától a pszichológiai kezeléseken át a különféle speciális egészségügyi ellátásokig - tette hozzá.

Az MTI érdeklõdésére Lampé Zsolt elmondta: ugyancsak pályázati forrásból õsszel megkezdõdik a Kenézy-kórházban a felnõtt rehabilitációs osztály felújítása. A munkálatokra mintegy 600 millió forint támogatást nyertek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!