2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
A túlzott vízfogyasztás is veszélyes lehetForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-14 16:00:18
Megérkezett az év elsõ hõséghulláma, Hajdú-Bihar megyében napok óta 30 Celsius-fok feletti a nappali csúcshõmérséklet. Minden szakember hangsúlyozza a megfelelõ mennyiségû folyadékbevitel fontosságát, ami szükséges egészségünk megõrzéséhez, mégis érdemes megjegyezni, hogy nem tanácsos átesni a ló túlsó oldalára, a túlzott folyadékfogyasztás ugyanis veszélyes is lehet.

Fizikai munkát végzõknél, amikor a verejtékezéssel nemcsak vizet, hanem sót is veszít a szervezet, fontos, hogy ne csak a vizet, de a sót is pótoljuk. Ellenkezõ esetben a vér sóhiányos állapota alakulhat ki, ennek következtében víz jelenik meg a vérben és a sejtekben, amely ödémát hoz létre, ez különösen az agynál lehet veszélyes. Enyhébb esetekben a túlzott vízbevitel sóhiánnyal együtt fejfájást, álmosságot vagy hányingert okozhat, de a koponyán belül megnövekedett nyomás korlátozhatja a vér áramlását, ami akár halálhoz is vezethet.

A kánikula rendkívül megviseli az emberi szervezetet, azonban ha odafigyelünk néhány óvintézkedésre, megelõzhetõek a rosszullétek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!