2024. május 16. Csütörtök, Mózes, Botond.
 
Életpályamodell Tokaj-HegyaljánForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-18 12:23:14
Címkék: Bihari hírek
Elsõ ütemben mintegy 30-33 milliárd forint támogatást kap a borvidék, miután a kormány elfogadtan annak programját. Ennek egyik legfontosabb eleme, az életpályamodell, melynek keretében támogatást kapnak a borvidékre települõ, fiatal szakemberek.

Hisszük, hogy a minõség nem a pincékben, hanem a fejekben kezdõdik – jelentette ki Prácser Miklós, a Tokaj Borvidék Hegyközségi Tanács elnöke.

Tavaly decemberben elértünk oda, hogy a kormány elfogadta a borvidék programját. Ez azt jelenti, hogy az elsõ ütemben 30-33 milliárd forint kerül Tokaj-Hegyaljára. A program egyik legfontosabb eleme, a tokaji életpályamodell, melynek keretében kiemelt támogatást kapnának a 40 évnél fiatalabb, a borvidékre költözõ, szõlészettel foglalkozó szakemberek.

Beszélt arról is, hogy idén 18. alkalommal adják át az Év borásza címet. A gyõztest a borászok hosszú szavazási procedúra után választják ki. Tavaly Bárdos Sarolta kapta a megtisztelõ címet. A borász hangsúlyozta: a nemzetközi piacon csak akkor tudunk versenyezni, ha ugyanolyan feltételekkel fogadjuk a vendégeket, mint akár Olaszországban, vagy Franciaországban. Nekünk ugyanazt a színvonalat kell nem csak a borban nyújtanunk, hanem a minket körülvevõ környezetben is – szögezte le.

Idén Mészáros László, a Disznókõ Szõlõbirtok igazgatója-tulajdonosa lett az Év borásza.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!