2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Újabb magyar kereskedõházak nyíltak ÁzsiábanForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-20 10:16:42
A délkelet-ázsiai Laoszban kedden, Vietnamban pedig csütörtökön nyitott újabb képviseletet a Magyar Nemzeti Kereskedõház Zrt., a 2013-ban alakult társaság ezzel 11-re bõvítette ázsiai kereskedõházai számát - közölte az MNKH az MTI-vel.

A közlemény szerint avégett, hogy a magyarországi kis- és közepes vállalkozások részesedése a hazai exportból növekedjen, a kormány és a Magyar Nemzeti Kereskedõház Zrt. megerõsíti a kereskedõházi rendszert. Rendre Európai Unión kívüli országokban, szorosan illeszkedve a keleti nyitás stratégiájához.

A közlemény idézi Kerekes Györgyöt, az MNKH Zrt. vezérigazgatóját, aki kiemelte: Magyarországnak fontos a gazdasági kapcsolatok erõsítése a délkelet-ázsiai országokkal, amit a kormány is kiemelten támogat. Az MNKH célja, hogy az idei év végéig 25 országban jelen legyen, s a magyar termékek és szolgáltatások exportjával mintegy 400 millió euró értékû forgalmat bonyolítson le - tette hozzá. Laoszban a mezõgazdaság a legfontosabb ágazat, ott elsõsorban ezt célozza meg az MNKH exportösztönzõ és segítõ tevékenysége.

A vietnami irodát csütörtökön magyar részrõl Kerekes György vezérigazgató mellett Torda Eszter, Magyarország vietnami nagykövete és a helyi magyar partner, az SKC Consulting Kft. ügyvezetõ igazgatója, Somos András nyitotta meg. Az eseményen jelen voltak még a magyar-vietnami kereskedelmi kapcsolatokban érdekelt kamarai és minisztériumi képviselõk, a Vietnami-Magyar Baráti Társaság képviselõi, a gazdasági élet, az üzleti körök számos vezetõje, illetve a Vietnamban 60 éve jelen lévõ Richter Gedeon Nyrt. vietnami vezetõje.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!