2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
ÁNTSZ: nincs hasmenésjárvány MagyarországonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-20 10:43:41
Nincs hasmenésjárvány Magyarországon, a megbetegedések száma az évszaknak megfelelõen alakul – mondta Ócsai Lajos, az Országos Tisztifõorvosi Hivatal járványügyi fõosztályának vezetõje csütörtökön az MTI-nek.

Ócsai Lajost az MTI azokkal a sajtóhírekkel kapcsolatban kereste meg, amelyek szerint hasmenésjárvány van az országban. A fõosztályvezetõ azt mondta: a múlt hétre és az azt megelõzõ napokra jellemzõ meleg idõben természetes, hogy nõ a gyomor- és bélpanaszokat okozó megbetegedések száma.

Június elején négy megyében jelentettek 3-25 embert érintõ gasztroenteritisz-megbetegedéseket, de mint a fõosztályvezetõ hangsúlyozta, ez nem haladja meg az ebben az idõszakban általában bejelentett esetek számát.

Ócsai Lajos a megelõzésrõl szólva kiemelte: nagyon fontos a megszokottnál is gyakoribb kézmosás és az, hogy az ételek – különösen a tojást, tojásfehérjehabot tartalmazók – minél hamarabb hûtõbe kerüljenek. A rossz higiéniai körülmények növelik a megbetegedés kockázatát. A gyerekeknél és az idõseknél kiemelten kell figyelni erre, mert a hasmenés következtében náluk fokozott a kiszáradás veszélye – tette hozzá.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!