2024. május 15. Szerda, Zsófia, Szonja.
 
A három nagy hazai IT-képzés digitálisra váltForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-21 09:52:33
Új digitális tananyagokkal képzik 2014 szeptembertõl az informatikus hallgatókat az ELTE-n, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen és a Mûegyetemen.

Két projekt keretében, összességében 250 millió forintot meghaladó költségvetéssel több mint 50 új tananyagot fejlesztettek az oktatók, amelyet a jövõben évente félezer diák használ majd tanulmányai során. A programnak köszönhetõen a nemzetközi informatikai és üzleti mesterképzés, az EIT ICT Labs Master School diákjai is 17 új angol nyelvû, digitális tananyagból sajátíthatják el legújabb informatikai technológiákat.

Az ELTE és a BME együttmûködésében megvalósult tananyagfejlesztés célja az volt, hogy Európai Unió informatikai tudományos és innovációs közössége, az EIT ICT Labs mesterképzéséhez illeszkedõ digitális tananyagok jöjjenek létre. Az angol nyelvû tananyagok a kidolgozásával az ELTE és a BME által fejlesztett tantárgyak illeszkednek az EIT ICT Labs stratégiához, beleértve a szolgáltatásközpontú szemléletet, az üzleti hasznosíthatóságot elõtérbe helyezõ megközelítést és a komplex témakínálatot, valamint a gyakorlati feladatokat is tartalmazó tematikát.

Az ELTE, illetve a PPKE együttmûködésében az elõbbivel párhuzamosan megvalósult projekt keretében 45 modern, színvonalas, hiánypótló, bárki számára ingyenesen elérhetõ elektronikus tananyag fejlesztésére került sor. A projekt során több képzést is szerveztek, amelyek keretében az oktatók elsajátíthatták a tananyagok késõbbi alkalmazásának módját és külön képzéseken fejlesztették az egyetemi oktatók angol nyelvtudását.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!