2024. május 16. Csütörtök, Mózes, Botond.
 
Rekordot döntött a Liszt Ferenc RepülõtérForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-24 11:35:14
Még soha nem fordult meg annyi utas a Liszt Ferenc repülõtéren, mint az elõzõ hónapban. Ötödével nõtt a keleti országokból, például az Oroszországból érkezõ turisták száma. A hazai fürdõk és szállodák is folyamatosan erõsödõ forgalmat bonyolítanak le. A KSH adatai szerint az évek óta jól mûködõ turizmus idén újabb rekordot dönthet, az ágazat már tavaly elérte a 300 milliárd forintos bevételt.

Tíz percen belül két gép is érkezett vasárnap délután Párizsból Budapestre. A francia fõvárosból, Londonból és Brüsszelbõl jön a legtöbb repülõ Magyarországra, de Moszkvából is ötödével több gép jár, mint korábban.

Kurucz László, a Budapest Airport helyettes szóvivõje a Híradónak elmondta, náluk egy hónappal korábban kezdõdött a fõszezon, hiszen májusban 807 ezer utas fordult meg a repülõtéren, amire még nem volt példa a légikikötõ életében.

Szakemberek szerint a fürdõi miatt is egyre kedveltebb úti cél Magyarország. Juhász Szabolcs, a Fürdõszövetség fõtitkára elmondta, ennek, valamint a belföldi turizmusnak és a SZÉP-kártya elterjedésének köszönhetõen folyamatosan nõnek a bevételeik.

A turizmus évek óta a hazai gazdaság egyik húzóágazata. Tavaly az egy évvel korábbihoz képest tíz százalékkal nõtt az árbevétele, és elérte a 300 milliárd forintot.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!