2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
X. Körösmenti Hagyományõrzõ Lovasnap és Bihari Ízek TalálkozójaForrás: Rozsik Rita
Utolsó módosítás: 2014-06-25 15:02:04
Címkék: Bihari hírek
A tavalyi évvel ellentétben idén szép napos idõben zajlott Komádiban a X. Körösmenti Hagyományõrzõ Lovasnap és Bihari Ízek Találkozója, 2014. június 21-én.

Délelõtt a fogatok ünnepélyes bevonulását követõen Tóth Ferenc Komádi polgármestere és Nagyné Czakó Csilla megnyitotta a rendezvényt, majd kezdetét vette a póni és kettes fogatok akadályhajtásának 1. fordulója. Késõbb a csikós lovasok, majd a gyermek póni fogathajtók tartottak lenyûgözõ bemutatót. Eközben a nagyszínpadon a Csökmõi Fúvószenekar, majd a helyi és környékbeli kulturális csoportok és a mezõtelegdi Pacsirták Néptánccsoport színvonalas fellépéseit élvezhette a nagyszámú közönség. Az eseményen a Magyar Vöröskereszt ingyenes vércukor-és vérnyomásméréssel várta az érdeklõdõket, melyet nagy látogatottság övezett. Délután sor került a fogathajtó verseny 2. fordulójára is, az eredményeket 17 órakor hirdették ki, ahol mindenki díjazásban részesült.


C. kettes fogathajtás helyezettjei:
1. ifj. Molnár Imre
2. Molnár Lajos
3. Szabó Lajos
4. Nagy János
5. Németh Béla
6. Botás Jakab

SzLV kettes fogathajtás helyezettjei:
1. Szabó Lajos
2. Kesztyûs Gábor
3. Bíró Zoltán
4. Hajnal Zoltán
5. Farkas Mihály
6. Lovász Sándor

Póni fogathajtás díjazottjai:
- Preskó János
- Dobó Imre
- Nagy Lajos
- Tóth Ildikó
- ifj. Hevesi Sándor
- Kovács Nándor
- Puskás Zalán Gyula
- Kovács József Márk

A Lovasnap keretein belül megrendezték a Bihari Ízek Találkozóját, ahol helyi és környékbeli kiállítók hagyományos és ízletes ételeit és italait tekinthették és kóstolhatták meg a látogatók. A kiállítók között voltak:
Barabásné György Angéla: száraztésztával, sajttal és csalamádéval
Krucsó Gyuláné: száraztésztával
Bulcsú László: ízesített sajttal
Kmecz Ferencné: kürtõs kaláccsal
Izsó Erika: kenyérlángossal
Erdélyi méhészet: mézzel
Kovács Irma: szörppel és limonádéval
Bihar Népe Vadásztársaság: trófeákkal és õzpörkölttel
Kerek Egy Ég Alatt Alapítvány: mézeskaláccsal
és a Pálfi Hús Körösszakál.

A délelõtti és délutáni programokat egyaránt nagy érdeklõdés övezte. 18 órától látványos karusszer hajtást tekinthettek meg a nézõk, majd malac és kecske fogó verseny várta a 12 év alatti gyermekeket. A programok tombolasorsolással folytatódtak, melynek egy csikó volt fõdíja. Este 7 órától hatalmas érdeklõdés mellett fellépett Radics Gigi és Király Viktor. Bemutatkozott az Új Lovas Színház a Sors útjai c. színvonalas elõadásukkal, amely rengeteg nézõt vonzott az esti órákban. A nap zárásaként pedig Orsi és Csocsesz biztosította a jó hangulatot, amelyen a közönség nagy része is táncra perdült.

Rozsik Rita

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!