2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Azért támadnak, mert éheznekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-25 15:16:29
A szárazság és a rossz tartás miatt rajzanak ki a méhek nagy számban.

Az elmúlt hetekben többször érkezett hír arról, hogy elvadult méhek, darazsak fészkelték be magukat épületek padlására, nem használt kéményekbe, falak repedéseibe. Idõnként gyanútlan járókelõket is megtámadnak. Megkérdeztük azt a méhészt, aki a városban idén a legnagyobb számban gyûjti be az ilyen rovarokat, hogy mi lehet a jelenség oka?
Éheznek

Szmutkó Attila, aki sokszor alig gyõzi a munkát elmondta, hogy szerinte egyrészt a gyors meggazdagodás, vagy a stabil megélhetés reményében az elmúlt években sok olyan ember is méhészkedésbe kezdett aki nem ért hozzá, vagy nincs elég pénze a méhcsaládok etetésére. (Egy méhcsalád egy nap alatt akár 1 kiló cukrot is elfogyaszt.)

Másrészt miközben májusban az ország nagyrészén jelentõs mennyiségû esõ esett, addig megyénkben csak foltokban fordult elõ komolyabb csapadék. Erre jött a nagyon száraz június, melynek következtében a méhek által gyûjtött növények csak kevés nektárt tartalmaztak. Gyenge volt az akácvirágzás, napraforgóból pedig egyre kevesebbet termelnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!