2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Szeretnék továbbvinni a komádi hímzés hagyományátForrás: Rozsik Rita
Utolsó módosítás: 2014-06-25 15:25:57
Címkék: Bihari hírek
A Díszítõmûvészeti Szakkör tagjai 7 évig tanították a Barsi Dénes Általános Iskola felsõ osztályosok tanulóit a kézimunka szeretetére, gyakorlatára, valamint ezen évek alatt õk készítették a 8. osztályosok ballagó tarisznyáit. Dr. Perecz Györgyné Anikó néni és Bagdi Gyuláné Erzsike néni 2 hetente kétszer tartottak órákat a technika órák keretein belül, pl. anyák napi terítõket. A gyakorlatok végén így írtak a hímzésrõl a gyerekek:

Nagy Boglárka: Kedves Anikó néni! Én már régebben is hímeztem, de Anikó nénivel sokkal több mindent tanultam, pl. a türelmet. A munkáink az Ön segítsége nélkül nem lettek volna ilyen szépek. Köszönöm ezt a sok órát, amit velünk töltött. (2013. 01.10)
Horváth Zsuzsa: Meg szeretném köszönni Anikó néninek és Erzsike néninek, hogy megtanítottak hímezni és varrni, nagyon jó volt. (2009. 05. 05.)
Vad Anna: Tetszett, hogy mindenben segítettek, nagyon kedvesek voltak, és ha rossz lett a hímzés, akkor azt megmondták. Nekem nem volt semmi olyan, ami ne tetszett volna. Nagyon jól éreztem magam. (2009. 05. 05.)
Mohácsi Barbara: Én már alig vártam, hogy oda adhassam anyukámnak a munkámat. Mikor meglátta, látszott az arcán, hogy nagyon örül. Nagyon jó volt a varrás, köszönünk mindent Anikó néninek és Erzsike néninek. (2009. 05. 07.)
Jámbor Kinga: Örültem, hogy Anikó néni és Mama tanította nekünk a varrást. Mindketten nagyon aranyosak voltak. Anya is csodálkozott, hogy ilyen jól megtanítottak varrni. Remélem, hogy továbbra is így fogom folytatni, hogy a gyerekeimnek is megmutathassam.(2008. 05. 27.)
Tarsoly Alexandra: A szép munkáért meg kellett szenvedni, de még szívesen hímeznék, mert megszerettem. (2007. 06. 05)
Ebben a tanévben már nem oktattak, de szeretnék, ha minél több fiatal csatlakozna a szakkör tagjai közé, hogy tovább vigyék és ne vesszen el a komádi hímzés hagyománya. Szeretettel várják az érdeklõdõket a szakkörök idõpontjaiban, szerda délutánonként 2 órától fél 4-ig a komádi Városi Könyvtárban. Érd.:06-54-438-035

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!