2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Itt a legnagyobb az esélye, hogy megtalálják ellopott autójátForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-26 11:03:02
Az országban egyedülálló, kocsilopás elleni rendszert építettek ki Csepelen. A fõvárosi kerület több pontján speciális rendszám-felismerõ kamera figyeli az összes ki- és bevezetõ utat.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint jelentõsen segíti a bûnmegelõzést az a Magyarországon egyedülálló rendszámfelismerõ rendszer, amelyet kedden adtak át a csepeli rendõrkapitányság épületében.


A politikus hangsúlyozta: ennek a rendszernek a segítségével fel lehet ismerni a lopott, körözött, forgalomból kivont vagy lejárt mûszaki vizsgával közlekedõ gépjármûveket, ami szerinte komoly visszatartó erõ. Úgy fogalmazott: nem lesz érdemes Csepelen bûnt elkövetni.

Példaértékûnek nevezte a csepeli beruházást és elmondta: érdemes más településeknek is tanulmányozniuk ezt a rendszert. A kormány minden területen rendet szeretne Magyarországon, és az ilyen fejlesztések összhangban vannak ezzel a céllal - hangoztatta Kontrát Károly.

Papp Péter, a rendõrkapitányság vezetõje kiemelte, ebbõl a rendszerbõl nemcsak Csepelen, hanem az egész országban profitálhatnak az autótulajdonosok, mert a rendõrök olyan jármûveknek is a nyomára akadhatnak, amelyeket máshol köröznek.

Borbély Lénárd alpolgármester Csepel közbiztonsága mérföldkövének nevezte a beruházást, amely 15,5 millió forintból, önkormányzati finanszírozásban valósult meg. Hangsúlyozta: az új rendszerrel sokat tettek a csepeliek biztonságérzetének növeléséért.

Az Átölelõ védelem elnevezésû projekt lényege, hogy Csepel összes be- és kivezetõ útját éjjel-nappal hat, nagy felbontású rendszámfelismerõ kamera pásztázza. A rendszer a Belügyminisztérium, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala és az Országos Rendõr-fõkapitányság adatbázisaira támaszkodva nagy hatékonysággal szûri ki az említett problémás gépjármûveket. Lehetõség lesz rendszám, rendszámtöredék, szín, típus vagy az áthaladás idõpontja szerinti késõbbi visszakeresésre is. A rendszert a Gubacsi hídra telepített kamerával már egy éve tesztelik.

Bognár Kinga, a Budapesti Rendõr-fõkapitányság szóvivõje azt mondta, a fõvárosi kerület több pontján mûködõ speciális rendszám-felismerõ rendszer azzal egy idõben, hogy kiszûrte a problémás autókat, értesíti a rendõrkapitányság munkatársait.

Az átadáson jelen volt Papp Károly országos rendõrfõkapitány és Németh Szilárd (Fidesz) országgyûlési képviselõ, Csepel polgármestere is. Autólopások: íme az új módszerekEzzel van esély a lopott autók megtalálására

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!