2024. május 16. Csütörtök, Mózes, Botond.
 
Két év múlva kezdõdhet az új tivadari Tisza-híd építéseForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-27 09:47:15
Legkorábban 2016-ban indulhatnának el egy új Tisza-híd kivitelezési munkálatai a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tivadar és Kisar között - közölte a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztõ kommunikációs vezetõje.

Loppert Dániel elmondta, a tervek alapján egy 342 méter hosszú, háromnyílású acélhidat építenének a meglévõ átkelõ mellé. A csatlakozó úthálózat korrekciója mellett a két folyóparti településen az érintett utcák körforgalmi csomóponttal kapcsolódnának az átvezetett, állami kezelésben lévõ úthoz.

Hangoztatta, a folyami átkelõ korszerûsítése vízügyi szempontból is kiemelten fontos, mivel a folyómederben és az ártéren elhelyezkedõ támaszok jelentõs visszaduzzasztást okoznak az árvizek levezetése során.

Az érintett folyószakasz szabályozásának, a Tivadar térségében lévõ szûkület megszüntetésének, valamint a Tisza-híd átépítésének elõkészítése az Országos Vízügyi Igazgatóság (OVI) beruházásában kezdõdött meg - mondta Loppert Dániel. Hozzátette, mivel a Tisza-híd állami közúthálózatot vezet át a folyón, így a fejlesztésben a NIF-nek is szerepet kell vállalnia.

Tájékoztatása szerint a beruházói feladatok megosztásáról jelenleg is zajlanak az egyeztetések a NIF Zrt.-vel, a pénzügyi forrás rendelkezésre állása esetén a kivitelezés legkorábban 2016-ban indulhatna el.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!