2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Leáll a fél ország július 1-jénForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-29 19:50:30
Nemcsak a köztisztviselõket foglalkoztató intézmények, hanem a gyógyszertárak is zárva tartanak jövõ hét kedden. Érdemes még ezen a héten vagy legkésõbb hétfõn gondoskodni tehát a szükséges készítmények beszerzésérõl, mert kedden csak az ügyeletes patikákban tudjuk ezt majd megtenni.

A Hálózati Gyógyszertárak Szövetségének (HGYSZ) tagvállalataihoz tartozó gyógyszertárak is zárva tartanak július 1-jén, a Semmelweis-napon. Jövõ hét kedden a betegek és vásárlók kizárólag az ügyeletes gyógyszertárakban és azokban a patikákban juthatnak hozzá gyógyszereikhez, amelyek rendkívüli munkavégzés keretében vállalták a folyamatos gyógyszerellátás biztosítását (ilyenek például bevásárlóközpontokban található gyógyszertárak).

A Semmelweis nap a magyar egészségügy ünnepe. Semmelweis Ignác, az anyák megmentõje 1818. július 1-jén született Budán, ennek emlékére lett ez a nap a magyar egészségügy napja, és 2011 óta az egészségügyi és egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap.

"Azt javasoljuk mindenkinek, hogy érdeklõdjenek gyógyszertárukban az ügyeleti rendrõl, és kérjenek tájékoztatást a keddi nyitva tartásról. Amennyiben valaki kedden tervezte megvásárolni gyógyszerét, érdemes még ezen a héten vagy legkésõbb hétfõn gondoskodnia a készítmény kiváltásáról. Szerdától ismét a megszokott nyitva tartással várják a betegeket a gyógyszertárak." - hívta fel a figyelmet dr. Zlinszky János, a HGYSZ alelnöke.

A gyógyszertárakhoz hasonlóan a háziorvosi rendelõk, a szakrendelõk is zárva lesznek, a kórházakban pedig a munkaszüneti napokra irányadó munkarend szerint dolgoznak az alkalmazottak.

Július 1-jén van a Köztisztviselõk Napja is, ekkor zárva tartanak a köztisztviselõket foglalkoztató intézmények, mint például a minisztériumok, közigazgatási hivatalok, okmányirodák és adóhivatalok.

Az ügyeleti ellátást ezen a napon az alábbi intézmények biztosítják:

Központi (sürgõsségi) felnõtt háziorvosi ügyelet:
IMS (Nemzetközi Gyógyászati Szerviz Kft.)
1033 Budapest, Vihar u. 29.
Telefon: (+36-1) 388-8501

Központi (sürgõsségi) házi gyermekorvosi ügyelet:
FÕNIX-Med Zrt.
Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak 24. sz. épülete
1125 Budapest, Diós árok 1-3.
Telefon: (+36-1) 212-5979

Fogászati ügyeleti ellátás:
Stomatológiai Intézet
1088 Budapest, Szentkirályi utca 40.
Telefon: (+36-1) 317- 6600

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!