2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Többletforrást biztosítanak a margitszigeti futókör rekonstrukciójáraForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-02 14:32:04
Harmincmillió forintos többletforrást biztosít a fõváros a margitszigeti futókör rekonstrukciójára, így jut pénz a futók által használt öltözõk és vécék felújítására is.

A Fõvárosi Közgyûlés hétfõi ülésére eredetileg benyújtott elõterjesztés szerint a tavaly elkészített költségbecslések alapján a rekonstrukcióra megállapított összköltség kevésnek bizonyult, az engedélyokiratban foglalt feladatok kivitelezése 350 millió forintból nem megvalósítható.

A testület ezért úgy döntött, 30 millió forintos többletforrást biztosít arra, hogy a futók által használt öltözõk és vécék felújítása se maradjon el.

A Fõvárosi Közgyûlés tavaly decemberben fogadta el azt a határozatot, amely szerint felújítják a margitszigeti futópályát. Az akkori indoklás szerint a futókör teljesen elhasználódott, az árvízvédelmi munkálatok miatt a burkolat több helyen megsérült, balesetveszélyessé vált.

A tervek szerint a jövõben az árvízveszély miatt egy vízáteresztõ aszfaltréteg biztosítaná az öntött gumiburkolat idõtállóságát és stabilitását. Kamerarendszert is kialakítanak a nagyobb biztonság érdekében, az idõeredmények méréséhez pedig informatikai fejlesztéseket hajtanak végre.

A pálya Margit híd alatti ágánál egyebek mellett húzódzkodókat állítanak fel, valamint a teljes, több mint öt kilométer hosszú útvonalon felújítják az öltözõket és az illemhelyeket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!