2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
12 milliárd forintot meghaladó értékû termelõ beruházást valósított meg a VideotonForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-03 12:33:37
A Videoton vállalatcsoport az elmúlt négy évben több mint 12,3 milliárd forint értékû beruházást valósított meg, melybõl 4,7 milliárd a Videoton Autotechnika Kft.-t érintette, míg 2,9 milliárd a Videoton EAS Kft.-t - mondta Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatója.

Több mint 12 milliárd forint értékû komplex termelés-fejlesztési program elsõ szakaszát zárták le kedden a Videoton vállalatcsoport székesfehérvári telephelyén.

A vezérigazgató kiemelte, a 2000-es években még termelésük nagy részét a számítástechnikai és szórakoztató elektronikai termékek alkották, mára az autóipar és az ipari alkalmazások a cég két fõ területe, melyekre hosszú távon is számítanak.

Lakatos Péter, a társaság társ-vezérigazgatója a komplexitásról szólva hangsúlyozta, míg a 90-es években a bérmunka volt a fõ terület, 1998-tól a szerzõdéses gyártás vette át a fõszerepet, ma pedig emellett beszállítóként és kompetencia központként is funkcionálnak. A Videoton önálló piaci szereplõként magyar tulajdonban és vezetéssel hazai tudásbázison alapuló cég - tette hozzá a vezérigazgató.

Minden ipari és gazdasági fejlesztés fontos a városnak, hiszen jól mutatja, hogy Székesfehérvár versenyképes és a magyar gazdaság egyik fõ motorja - fogalmazott az MTI kérdésére Cser-Palkovics András (Fidesz-KDNP), Székesfehérvár polgármestere az eseményt követõen.

Hozzátette, ezek a fejlesztések munkahelyeket hoznak létre és új ipari technológiát valósítanak meg, ami biztosítja a gazdasági fejlõdés fenntarthatóságát.

A polgármester megjegyezte, szintén kedden indult el a városban az Óbudai Egyetem Alba Regia Mûszaki Kara, amely azt a célt tûzi ki, hogy a képzett munkaerõhiányt tudják enyhíteni megõrizve Székesfehérvár versenyképességét.

A Videoton vállalatcsoport a 2008-2009-es válság óta minden egyes évben rekord árbevételt ért el. A 2013-as konszolidált adatok szerint nettó árbevétele 113,5 milliárd forint lett, ami 16 százalékkal haladja meg a 2012-es és 50 százalékkal a 2009-es árbevételt. Eközben 2009-hez képest több mint 800 fõvel növelték cégeikben a foglalkoztatottak létszámát, amely ma eléri az 5320-at. A csoport összesen 8500 dolgozót alkalmaz.

A 75 éves Videoton a legnagyobb magyar magántulajdonban levõ ipari cégcsoport, amely gyártási és gyártáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat kínál ipari vállalatok számára.

A cég székesfehérvári székhellyel Magyarországon 9, Bulgáriában és Ukrajnában 1-1 telephellyel rendelkezik. A Videoton Európában árbevétel tekintetében a negyedik legjelentõsebb elektronikai gyártási szolgáltató cég, míg világviszonylatban a 27. legnagyobb.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!