2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Bíróság elé állnakForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-03 15:40:54
Címkék: Bihari hírek
Jármûvezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt javasol bíróság elé állítást a Hajdúböszörményi és a Hajdúhadházi Rendõrkapitányság.

A rendõrök 2014. június 7-én 14 óra 45 perckor Hajdúböszörményben járõröztek, amikor a Móra Ferenc utcán észrevettek egy férfit, aki egy elektromos kerékpárral bizonytalanul, imbolyogva közlekedik az úton, melyrõl néha letér, majd nagy nehézségek árán visszamegy az úttestre.

A járõrök megállították és intézkedés alá vonták a kerékpárost. Az egyenruhások a 65 éves helyi lakossal szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott.

A rendõrök G. Zsigmondot további mintavétel céljából elõállították a városi rendõrkapitányságra, ahol az ittas jármûvezetõ a nyomozóknak kihallgatása során elismerte a bûncselekmény elkövetését.

A Hajdúböszörményi Rendõrkapitányság a terhelttel szemben jármûvezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és az ügy iratait 2014. június 30-án bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.





A Hajdúhadházi Rendõrkapitányság jármûvezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy nyírbátori lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint 2014. május 29-én 23 óra 55 perckor Hajdúhadházon, az Annakert utca és Dr. Földi János utca keresztezõdésénél járõröztek az egyenruhások, amikor észrevettek egy gyanúsan közlekedõ személygépkocsit, amelyben ketten ültek. A rendõrök néhány méter után visszafordultak és az látták, hogy a gépkocsi megállt, a sofõr kiszáll a jármûbõl és a jobb elsõ ablaknál állva beszélgetni kezd az utasával. A járõrök odamentek és intézkedés alá vonták a férfit, akivel szemben alkoholszondát alkalmaztak. Mivel a szonda pozitív értéket mutatott, ezért a rendõrök V. Jenõt további mintavétel céljából elõállították a rendõrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a jármûvezetõt, aki elismerte a bûncselekmény elkövetését.

A Hajdúhadházi Rendõrkapitányság befejezte a 38 éves terhelttel szemben folytatott nyomozást és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal 2014. július 1-jén megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!