2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Megújult az Országos Kéktúra útvonal kelet-bakonyi szakaszaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-04 13:42:08
Tizenhat erdei pihenõhelyet létesítettek és tájékoztatótáblákat helyeztek el a Kéktúra útvonal kelet-bakonyi szakaszán egy 83 millió forintos beruházás keretében.

Tengerdi Gyõzõ, a Verga Veszprémi Erdõgazdasági Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek szerdán elmondta: hazánk leghosszabb és legrégebbi túraútvonalának, a Kéktúrának kelet-bakonyi területén egy nyolcvan kilométer hosszú útszakasz mentén történt a beruházás, a Zirc környéki erdõségben. Tizenhat új erdei pihenõhely, több mint egy tucat esõbeálló és negyven most felállított, piknikezésre alkalmas erdei bútor várja a pihenni vágyókat.

Megújult a térség egyik legkedveltebb kirándulóhelye, a Vadalmás-forrás környezete, és megépült a Gaja-patakon átívelõ fahíd is - tette hozzá a vezérigazgató. A beruházásnak köszönhetõen számtalan útbaigazító tábla segíti a tájékozódásban az erdõgazdaság huszonkét kilométeres kerékpárútján közlekedõket - részletezte Tengerdi Gyõzõ.

A vezérigazgató kiemelte: a beruházás teljes összegébõl nyolcmillió forint jutott a már meglévõ létesítmények felújítására, köztük öt forrás környezetének szépítésére és további öt helyszínen az erdei pihenõhelyek elhasználódott elemeinek festésére, cseréjére. Hozzátette, a Verga Zrt. a magyar kormány Bejárható Magyarország programjához kapcsolódóan a Közép-dunántúli Operatív Program keretében konzorciumi együttmûködésben valósította meg a fejlesztést, amelynek célja az ország természeti adottságainak bemutatása.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!