2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Elsimerték a Magyar Kézmûves RemekeketForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-04 14:04:40
Az MKIK pályázatára beadott 97 pályamûbõl 39 kapta meg a díjat, közülük négyet magas színvonala alapján külön is méltattak. A díjátadón Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is ott volt. A pályamûvekbõl nyílt kiállítás július 3. és 27. között látható a Magyar Mezõgazdasági Múzeumban.

Átadták a Magyar Kézmûves Remek elismeréseket szerdán Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) pályázatára beadott 97 pályamûbõl 39 kapta meg a díjat, közülük négyet magas színvonala alapján külön is méltattak. A nemzetgazdasági miniszter, a rendezvény fõvédnöke az díjátadó ünnepségen kiemelte: a kormány támogatja a kamara célját, hogy felhívják a figyelmet a hagyományõrzésben fontos szerepet betöltõ mesterekre és a kézmûvességre.

Varga Mihály szerint a magyar kézmûvesipari termékek piaca növelhetõ a turisztika révén is, de ehhez fontos az újítóképesség megjelenése a kézmûvességben a hagyomány és a speciális tudás mellett. A nemzetgazdasági miniszter emlékeztetett arra, hogy a magyar gazdaság növekedése már nemcsak az exportbõvülésbõl, hanem a belsõ fogyasztás emelkedésébõl is adódik.

A miniszter szerint azok a lépések, amelyek eredményt hoztak a gazdaság számára, a jövõben is szükségesek lesznek a foglalkoztatás bõvítése és a növekedés érdekében. Elmondta, a magyar gazdaság teljesítménye az elsõ negyedévben a harmadik legnagyobb mértékû bõvülést mutatta az EU-ban.
Parragh László az ünnepségen kijelentette: a magyar gazdaság egyik kitörési pontja a szakképzés, amelyben a nagyvállalatok mellett a kézmûves társadalom is fontos szerepet játszik.

Az MKIK elnöke elmondta: a kamara 12. alkalommal rendezi meg a hagyományõrzõ vállalkozói kultúra, a kézmûves szakma elismerését szolgáló ünnepséget. A tapasztalatok mutatják, hogy egyre növekszik a kereslet a minõségi, speciálisan magyar és mûvészi termékek iránt. Parragh László szerint a Magyar Kézmûves Remek elismerés a magyar díjak sorában a legrangosabbak között van, a mostani pályázatra jelentkeztek a legtöbben, minden eddiginél színvonalasabb pályamunkák érkeztek.

A Magyar Kézmûves Remek pályázatra beadott pályamûvekbõl nyílt kiállítás július 3. és 27. között látható a Magyar Mezõgazdasági Múzeumban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!