2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Állami kézbe kerülhet a csatornázási mûvek és a közterület-fenntartó isForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-04 18:41:02
Az NFM a tranzakció részleteirõl egyelõre nem adott tájékoztatást a hírt közlõ Magyar Nemzetnek, azok csak a döntések meghozatala után lesznek nyilvánosak.

A Fõvárosi Csatornázási Mûvek (FCSM) és a Fõvárosi Közterület-fenntartó (FKF) is rövidesen állami kézbe kerülhet - írja a Magyar Nemzet a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumra (NFM) hivatkozva. A tárca a tranzakció részleteirõl egyelõre nem adott tájékoztatást, mondván, azok csak a döntések meghozatala után lesznek nyilvánosak. Megerõsítette ugyanakkor, cél a vállalatok nonprofit mûködtetése, a szolgáltatás biztonságát pedig állami cégek tudják garantálni.

Általánossá kell tenni, hogy a jövõ közszolgáltató cégei megtermelt eredményüket az üzembiztonság és a szolgáltatási színvonal növelésére, korszerûsítésére fordítsák, emellett profitjuk terhére aktívan vegyenek részt a rezsi további csökkentésében - közölte az NFM.

Az FCSM többségi tulajdonrésze felett jelenleg Budapest önkormányzata rendelkezik, míg 25 százalék plusz egy szavazatú tulajdonhányadát a német Berlinwasser Holding AG, valamint a francia Veolia Environnement S.A. birtokolja. A már jelenleg is nonprofitként mûködõ FKF állami átvételét a közszolgáltatásokat egy nagy állami nonprofit társaságba való szervezésének terve magyarázza - írja az újság.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!