2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Mi lesz a lépfenével fertõzöttekkel - nyilatkozott a fõorvosForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-07 15:19:42
Ha szövõdmények nem lépnek fel, néhány napon belül hazamehetnek az elsõ betegek azok közül, akik lépfenefertõzéssel kerültek a debreceni Kenézy-kórházba. Vélhetõen valamennyien közvetlenül érintkeztek a fertõzött hússal.

Jelenleg az a nyolc beteg tartózkodik lépfenefertõzés gyanújával a debreceni Kenézy-kórházban, akit a múlt héten vettek fel – jelentette ki a Várkonyi István, a Kenézy Gyula Kórház és Rendelõintézet intézetvezetõ fõorvosa a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában. Mint mondta: valamennyien jó állapotban érkeztek, egyéb alapbetegségük nem volt. Állapotuk az antibiotikumos kezelésnek köszönhetõen javult, tüneteik enyhültek. Az elsõ betegek néhány napon belül elhagyhatják a kórházat, ha addig nem jelentkezik váratlan szövõdmény.

Kérdésre válaszolva elmondta: ez a betegség nem terjed emberrõl emberre. A megfertõzõdöttek vélhetõen közvetlenül érintkeztek a megfertõzött hússal. Az érintkezés után 2-4 nap a lappangási idõ, de lehet akár egy hét is. Vagyis azokon, akik közvetlenül érintkeztek a fertõzött hússal, már meg kellett jelennie a bõrtüneteknek – magyarázta.

Jó állapotban vannak a kórházban kezelt betegek

Mind a nyolc, lépfenével fertõzött beteg jó általános állapotban van - közölte a debreceni Kenézy kórház sajtószóvivõje szombat este az MTI érdeklõdésére. Lénárt Beáta megerõsítette: a pénteki ügyeletben további két beteget vettek fel a kórház infektológiai intézetébe, így jelenleg összesen nyolc beteg kap antibiotikum kezelést lépfenefertõzés gyanúja miatt. Cikkünk a hirdetés után folytatódik Mind a nyolc beteg jó általános állapotban van. Az elsõ napokban felvett betegek hazaengedésére optimális esetben néhány napon belül kerülhet sor - tette hozzá.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!