2024. május 18. Szombat, Erik, Alexandra.
 
Kína és Oroszország közös mûholdas helymeghatározó rendszert tervezForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-08 13:27:45
A megállapodás értelmében integrálnák a kínai Pejtou-t és az orosz Glonasszt.

Kína és Oroszország közös mûholdas helymeghatározó rendszerrõl írt alá együttmûködési megállapodást hétfõn, a kínai Harpin városában zajló elsõ Kína-Oroszország expo keretében. Az expón fõként a csúcstechnológiai ipar mutatkozott be.

A tervek szerint integrálnák a kínai fejlesztésû és mûködtetésû mûholdas helymeghatározó rendszert, a Pejtou-t és az orosz Glonassz mûholdas navigációs rendszert.

A mûholdas navigáció terén való együttmûködésünk sohasem irányul harmadik ország ellen - jelentette ki Zsan Cseng-csi, a kínai mûholdas navigációs hivatal igazgatója, hozzátéve, hogy a jövõben a mûholdas helymeghatározó rendszerek integrálása lesz a követendõ példa világszerte.

Dimitrij Rogozin, az orosz miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy a két rendszer kiegészítheti egymást és Oroszország az ûrkutatás olyan további területein is kész együttmûködni Kínával, mint a Hold és a Mars feltérképezése.

A két ország közötti együttmûködés elmélyítése az ázsiai térséget középpontba állító orosz politika része - mondta Alekszander Koroljev, a szentpétervári egyetem Ázsia-tanulmányok oktatója.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!