2024. május 5. Vasárnap, Györgyi.
 
Megfelelõen mûködik a Vértesi ErõmûForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-09 16:45:13
A Magyar Energetikai és Közmû-szabályozási Hivatal (MEKH) ellenõrzése szerint a szén- és biomassza-tüzelésû Vértesi Erõmû Zrt. a jogszabályi elõírásoknak megfelelõen mûködik, a vizsgálat során az ellenõrök nem találtak hiányosságot - közölte a hivatal az MTI-vel kedden.

A tájékoztatás szerint a MEKH munkatársai július 3-án a Vértesi Erõmû Zrt. oroszlányi erõmûvénél helyszíni ellenõrzésen vizsgálták a termelõi mûködési engedélyekben és egyéb jogszabályokban foglalt elõírások betartását, tájékozódtak a szén és a biomassza tüzelõanyag felhasználásáról, a karbantartási menetrendrõl, az áramvásárlási szerzõdésekrõl, a távhõellátásról és a tartalék tüzelõanyag készletezésérõl.

Az oroszlányi erõmû mintegy ötezer lakás fûtését és 3400 lakás háztartási melegvíz-ellátását biztosítja. A társaság az állami tulajdonos MVM Magyar Villamos Mûvek Zrt.-vel együtt dolgozik azon, hogy a távhõtermelés hosszú távon fenntartható legyen, gazdaságosan mûködjön a következõ években.

A MEKH közölte, az erõmû és a távhõszolgáltató közötti távhõvezeték folyamatos felújításával közel 20 százalék energiamegtakarítás várható.

A hivatal az ellátásbiztonság érdekében folyamatosan vizsgálja a villamos energia és távhõtermelési szegmens helyzetét, az egyes engedélyesek tevékenységét - olvasható a közleményben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!