2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Tanácsadó irodát nyitott öt nagyvárosban a versenyhivatalForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-13 16:16:18
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gazdasági versenyügyi tanácsadó irodát indított öt vidéki nagyvárosban: Debrecenben, Egerben, Szegeden, Pécsen és Gyõrben – közölte a versenyhivatal pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a hálózat létrehozásának célja a fogyasztók tájékozottságának, versenyjogi ismereteinek és fogyasztói tudatosságának növelése, ezáltal a versenykultúra és a tudatos fogyasztói döntéshozatal kultúrájának fejlesztése.

Az irodahálózat mûködtetésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárás nyertese a Fogyasztóvédõk Magyarországi Egyesülete (FOME) lett, akinek szakemberei év végéig heti 20 órában biztosítják a nyitva tartást és a térítésmentes, közérthetõ szakértõi tanácsadást.

Az irodák fogadják és megválaszolják a fogyasztóktól a gazdasági versennyel, a versenyjoggal, illetve a versenyjogi értelemben vett fogyasztóvédelemmel – tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok, jogsértõ összehasonlító reklám – kapcsolatban postai úton, személyesen, telefonon és elektronikus úton érkezõ
megkereséseket és kérdéseket. A nem GVH illetékességû fogyasztói ügyekben is tanácsot adnak, indokolt esetben az illetékes szervekhez irányítják az érdeklõdõket – olvasható a közleményben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!